Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.


Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 2 λίτρα νερού
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Αφήστε το να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  3. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1-1.5 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
  6. Αφήστε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η κοτόσουπα είναι ιδανική για κρύες μέρες και προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γουλιά!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθόσουπα: Μια διαφορετική συνταγή

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Βραστό φαγητό: Μια πιο υγιεινή εναλλακτική χωρίς λάδι

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon