Διατροφή

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Το κρύο έπιασε για τα καλά και η «εποχή της γρίπης» είναι γεγονός. Αν την «αρπάξατε» λοιπόν, ή αν θέλετε απλά να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στην γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα, δεν έχετε παρά να εναποθέσετε τις ελπίδες σας σε ένα εναλλακτικό φάρμακο, στην πατροπαράδοτη κοτόσουπα.

Τελικά οι γιαγιάδες μας δεν είχαν άδικο όταν μας έφτιαχναν κάθε λογής σούπες για το κρυολόγημα. Γνωστή και ως «φυσική» πενικιλίνη, η κοτόσουπα είναι στην κορυφή της λίστας των τροφών για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Βοηθάει στην απόφραξη της μύτης και στο «άνοιγμα» του αναπνευστικού συστήματος.

Η κοτόσουπα περιέχει επίσης ουσίες που συμβάλλουν στην αραίωση της βλέννας στους πνεύμονες και στην καταπολέμηση της πνευμονικής φλεγμονής. Τέλος, μαλακώνει τον ταλαιπωρημένο από τον βήχα λαιμό.

Η παρασκευή της είναι ιδιαίτερα απλή και μπορείτε να την φτιάξετε ανά πάσα στιγμή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Ένα μικρό κοτόπουλο

  • Ένα φλυτζανάκι ρύζι 

  • Μία κουταλιά βούτυρο 

  • Αλάτι 

  • Πιπέρι

  • Ένα αυγό 

  • Ένα λεμόνι. 

Προαιρετικά προσθέστε λαχανικά για επιπλέον προστασία (πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.). Βράζουμε το κοτόπουλο για μία ώρα. Το βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα κόκαλα. Στραγγίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για δεκαπέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βράζουμε για είκοσι λεπτά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Για το αυγολέμονο χτυπάμε ένα αυγό και το ζουμί ενός λεμονιού (ή δύο αν σας αρέσει πιο ξινό) σε ένα πιάτο. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το βάζουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, για να μην κόψει. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

Ένα από τα πιο χορταστικά και υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε είναι μια ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.