Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κοτόπουλο συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Μια εύκολη συνταγή με αγνά υλικά για να γευτείτε ένα πεντανόστιμο πιάτο.  Μαγειρέψτε την και απολαύστε την με ό,τι συνοδευτικό επιθυμεί ο οργανισμός σας.

Μια εύκολη συνταγή με αγνά υλικά για να γευτείτε ένα πεντανόστιμο πιάτο.  Μαγειρέψτε την και απολαύστε την με ό,τι συνοδευτικό επιθυμεί ο οργανισμός σας.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια σε 2 κομμάτια το καθένα
  • 250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 2 κουταλιές (25 γρ.) ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες (από αυτές που φυλάμε σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες)
  • 1 κουταλιά (10 γρ.) κάππαρη, στραγγισμένη
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (και λίγες κορυφές για την διακόσμηση)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα μπωλ προσθέστε τα τοματάκια, τις λιαστές τομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, το βαλσάμικο, το ξύδι, τη μισή ποσότητα του θυμαριού, 2 ½ κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Αλείψτε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σχαροτήγανο και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο θυμάρι, αλατίστε και πιπερώστε όσο θέλετε. Ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τις γραμμές από το τηγάνι. Με μια λαβίδα γυρίστε τα φιλέτα κατά 90 μοίρες ώστε να κάνουν σταυρωτά σημάδια και ψήστε τα άλλα 2 λεπτά.
  3. Με την λαβίδα, γυρίστε τα φιλέτα για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, αλλά για λιγότερο χρόνο, δηλαδή 1 λεπτό κάθε φορά.
  4. Μεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα περιχύνοντάς τα με την σάλτσα τομάτας. Διακοσμείστε, αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι.
  5. Συνοδέψτε το κοτόπουλο με λίγο υδατάνθρακα που μπορεί να είναι καστανό ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί ολικής άλεσης και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα! Αυξήστε την ποσότητα μπαχαρικών ή επιλέξτε αλάτι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο για να περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού.
  6. Απολαύστε ένα εύκολο, υγιεινό αλλά και νόστιμο γεύμα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα μαύρα φασόλια είναι τόσο σημαντικά για τη διατροφή μας;

Με ποιους θρεπτικούς τρόπους μπορείς να συνδυάσεις τα δημητριακά;

Πώς το αλάτι βελτιώνει τη γεύση του φαγητού;

8 σούπερ υγιεινά φυλλώδη πράσινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon