Διατροφή

Chili Peppers: Ποια είναι τα οφέλη της καυτερής πιπεριάς;

Chili Peppers: Ποια είναι τα οφέλη της καυτερής πιπεριάς;

Chili Peppers:Οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται κυρίως ως μπαχαρικό και μπορούν να μαγειρευτούν ή να γίνουν σκόνη και να αποξηρανθούν.

Τα οφέλη για την υγεία του πιπεριού τσίλι περιλαμβάνουν τη βελτίωση της πεπτικής υγείας και του μεταβολισμού, ανακουφίζει τις ημικρανίες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου, καταπολεμά τις μυκητιάσεις, το κρυολόγημα και τη γρίπη, παρέχει ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, καταπολεμά τις φλεγμονές, υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία, μπορεί να βελτιώσει τις γνωστικές λειτουργίες, μπορεί να βελτιώσει μακροζωία, προάγει την ανάπτυξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων, βελτιώνει την οφθαλμική υγεία και διατηρεί τα μαλλιά και το δέρμα σας υγιή και πολλά άλλα. Οι πιπεριές τσίλι είναι δημοφιλείς για την ικανότητά τους να βελτιώνουν τη γεύση οποιουδήποτε γεύματος με την καυτή τους γεύση. Ωστόσο, οι πιπεριές τσίλι είναι κάτι περισσότερο από λίγη θερμότητα. Οι πιπεριές τσίλι χρησιμοποιούνται κυρίως ως μπαχαρικό και μπορούν να μαγειρευτούν ή να γίνουν σκόνη και να αποξηρανθούν.

5 Οφέλη της τσίλι πιπεριάς

1. Βελτιώνει την πεπτική υγεία και τον μεταβολισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της καψαϊκίνης είναι η συμβολή της στην υγεία του εντέρου και στην απώλεια βάρους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι πιπεριές τσίλι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα αντι-ερεθιστικό για το στομάχι σας και ένας εξαιρετικός τρόπος για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου. Δεύτερον, οι πιπεριές τσίλι, ειδικά σε μορφή σκόνης, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και άλλες ενώσεις που μπορούν να καταπραΰνουν άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως στομαχικές διαταραχές, εντερικά αέρια, διάρροια και κράμπες. Οι πιπεριές είναι σε θέση να το επιτύχουν αυτό επειδή διεγείρουν τους γαστρικούς υγρούς και λειτουργούν ενάντια στην οξύτητα στο πεπτικό σας σύστημα. Τρίτον, οι πιπεριές τσίλι μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας. Επιταχύνοντας το μεταβολισμό σας, περιορίζετε την επιθυμία σας και βελτιώνετε τον ρυθμό με τον οποίο καίτε λίπος. Γενικά, πιστεύεται ότι η κατανάλωση πιπεριών τσίλι μαζί με άλλες πρακτικές υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να βελτιώσει την απώλεια βάρους.

2. Ανακουφίζει τις ημικρανίες. Η καψαϊκίνη από τις πιπεριές τσίλι έχει επίσης δείξει δυνατότητες στη θεραπεία πονοκεφάλων και ημικρανιών. Σύμφωνα με μια μελέτη της ετήσιας συνάντησης της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Φιλαδέλφεια, 18 ασθενείς με διαγνώσεις κεφαλαλγίας υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ενδορινική καψαϊκίνη. Ως αποτέλεσμα, 13 ασθενείς είχαν πλήρη ανακούφιση. Η πλειονότητα των άλλων ασθενών παρουσίασε κάποια ανακούφιση και μόνο ένας ασθενής δεν είχε ανακούφιση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη απευαισθητοποιεί το τρίδυμο νεύρο και μειώνει το CGRP – και τα δύο είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία πόνου ημικρανίας.

3. Μπορεί να μειώσει τους κινδύνους καρκίνου. Οι πιπεριές τσίλι αποτελούν επίσης μια πιθανή φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση του καρκίνου. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Έρευνας για τον Καρκίνο, η καψαϊκίνη και τα αντιοξειδωτικά στις πιπεριές τσίλι μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα στη λευχαιμία και τον καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υψηλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της πιπεριάς τσίλι. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του καρκίνου του προστάτη, η καψαϊκίνη μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη πυροδοτώντας την εξάντληση των πρωταρχικών τύπων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Παρόμοια αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν στον καρκίνο του μαστού, του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης.

4. Καταπολεμά τις μυκητιάσεις, το κρυολόγημα και τη γρίπη. Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της πιπεριάς τσίλι είναι ένδειξη ότι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη ή προβιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς αναπνευστικού, εντερικού και ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C στις πιπεριές τσίλι είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία του ανοσοποιητικού σας έναντι λοιμώξεων και ασθενειών. Εάν υποφέρετε από συμφόρηση ή αλλεργίες, ένα ρινικό σπρέι καψαϊκίνης μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Επιπλέον, η καψαϊκίνη έχει μια σειρά από αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τις χρόνιες λοιμώξεις του κόλπου. Εάν υποφέρετε από υψηλό πυρετό, οι καυτερές πιπεριές τσίλι όχι μόνο μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά μπορούν επίσης να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό. Οι πιπεριές τσίλι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τις αντιμυκητιακές τους ιδιότητες. Συγκεκριμένα, μπορεί να σκοτώσει παθογόνα των τροφίμων, βακτήρια όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και να θεραπεύσει μια σειρά από φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

5. Παρέχει ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις. Εκτός από τη φυσική πηγή ανακούφισης από τον πόνο για πονοκεφάλους και ημικρανίες, οι πιπεριές τσίλι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Ουσιαστικά, μπορείτε να εφαρμόσετε το πιπέρι τσίλι στο δέρμα για να μειώσετε την παρουσία του χημικού P. Το Chemical P είναι η ένωση που είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση μηνυμάτων πόνου στον εγκέφαλο. Η καψαϊκίνη συνδέεται με τους υποδοχείς πόνου και προκαλεί μια αίσθηση καψίματος που μπορεί να απευαισθητοποιήσει τους υποδοχείς του πόνου σας με την πάροδο του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, η καψαϊκίνη δρα ως αναλγητικό. Συνήθως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του έρπητα ζωστήρα, του πόνου στις αρθρώσεις και της νευροπάθειας HIV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορη συνταγή κοτόπουλου με μπαχαρικά

Δημιουργήστε γρήγορα taquitos με κοτόπουλο

Μεξικάνικο φαγητό για ένα διαφορετικό δείπνο.

Parmigiana κοτόπουλο με γλυκοπατάτες για ένα αξέχαστο δείπνο!

Μία Σιτσιλιάνικη συνταγή ζυμαρικών που θα τρελάνει τους πάντες!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.