Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Coddle από το Δουβλίνο – Μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτη νοσταλγία

Γνωρίστε το Coddle από το Δουβλίνο - Μια συνταγή γεμάτη γεύσεις νοσταλγικές, που αποτελεί το τέλειο comfort food!


Το Coddle είναι ακριβώς τόσο οικείο και παρήγορο όσο ακούγεται. Είναι μια συνταγή που γεννήθηκε από τη φτώχεια και την πείνα και θεωρείται το αγαπημένο όλων στην Ιρλανδία. Ωστόσο, είναι τόσο λίγο γνωστό έξω από το Δουβλίνο που ακόμη και η σπουδαία σεφ και συγγραφέας τροφίμων που γεννήθηκε στα Μίντλαντς και τώρα με βάση το Κορκ, Darina Allen δήλωσε άγνοια στο Complete Book of Irish Country Cooking της.

Coddle από το Δουβλίνο – Συστατικά

  • 1 μικρό κομμάτι βούτυρο ή λαρδί ή λίγο λάδι
  • 8 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Μερικά κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα ή 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6-8 χοιρινά λουκάνικα
  • Περίπου 800 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λίτρο ζωμός χοιρινού ή κοτόπουλου, ή νερό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λάχανο και καστανή σάλτσα

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον. Βγάλτε το μπέικον, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος στο τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε το λίπος σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την οποία έχετε καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να τρέξει το λίπος και μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλλά πριν γίνει τραγανό το μπέικον.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και στη συνέχεια τηγανίστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα εκτός από αυτό από το λίπος του μπέικον. Προσθέστε το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώστε.
    Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε με το υγρό – χρησιμοποιήστε περισσότερο αν προτιμάτε ένα πιάτο αδελφό.
  • Προσθέστε τα λουκάνικα, το μπέικον και τις πατάτες και περιχύστε το υγρό.

  • Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βράστε, στη συνέχεια σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Δοκιμάστε το σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα, αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαϊντανό, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε με λάχανο και καφέ, Worcestershire ή παρόμοια σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία πεντανόστιμη κοτόπιτα

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική σούπα

Ιταλικά λαζάνια κολοκύθας με κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon