Πολιτική Υγείας

Ιρλανδία αλκοόλ: Θα αναγράφει στα αλκοολούχα ποτά προειδοποιήσεις υγείας

Ιρλανδία αλκοόλ: Θα αναγράφει στα αλκοολούχα ποτά προειδοποιήσεις υγείας

Ιρλανδία αλκοόλ: Η Ιρλανδία θα εισαγάγει την υποχρεωτική υγειονομική επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, προειδοποιώντας για τις συνδέσεις με τον καρκίνο, την ηπατική νόσο και τον κίνδυνο κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Η Ιρλανδία θα εισαγάγει την υποχρεωτική υγειονομική επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, προειδοποιώντας για τις συνδέσεις με τον καρκίνο, την ηπατική νόσο και τον κίνδυνο κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι νέοι κανονισμοί, που υπογράφηκαν από τον υπουργό Υγείας Στίβεν Ντόνελι σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου, θα τεθούν σε ισχύ σε τρία χρόνια για να δώσουν στις επιχειρήσεις χρόνο να προετοιμαστούν για την αλλαγή. Θα ειδοποιήσει επίσης τους καταναλωτές για την περιεκτικότητα σε θερμίδες και αλκοόλ.

Άλλες χώρες περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για τα αλκοολούχα προϊόντα, αλλά οι κανονισμοί της Ιρλανδίας προορίζονται να είναι πιο ολοκληρωμένοι. «Αυτός ο νόμος έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε όλους μας ως καταναλωτές καλύτερη κατανόηση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ και των κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ», δήλωσε ο Donnelly. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάνει αυτό το βήμα».

Είπε ότι ο νόμος θα ευθυγραμμίσει τις συσκευασίες αλκοόλ με άλλα προϊόντα τροφίμων και ποτών, τα οποία περιέχουν ήδη πληροφορίες και προειδοποιήσεις για την υγεία. Η κίνηση αυτή οδήγησε αρκετούς από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ιρλανδίας να εκφράσουν ανησυχίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εννέα μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, υπέβαλαν αρνητικές απόψεις ως απάντηση στα σχέδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές που πρέπει να σταματήσετε να ανακατεύετε ενώ πίνετε αλκοόλ

Έρευνα λέει ότι η μπύρα μπορεί να αποτρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο αλκοολισμός;

Οι αυστηρότερες πολιτικές για το αλκοόλ συνδέονται με τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με ανάλυση πολλών χωρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.