Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Δημιουργήστε μία νόστιμη και απολαυστική κολοκυθόσουπα για όλη την οικογένεια!

Αξιοποιήστε στο έπακρο την εποχή της κολοκύθας στις αρχές του φθινοπώρου με αυτήν την υγιεινή vegan κολοκυθόσουπα. Ψήστε τους σπόρους κολοκύθας και χρησιμοποιήστε τους ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε υφή.


Vegan κολοκυθόσουπα

Συστατικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα ή μεγάλη κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-1,2 λίτρα ζωμός vegan
  • 1 κουταλιά της σούπας vegan white miso
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γιαούρτι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. (κρατάμε τους σπόρους για την απόλαυση). Απλώνουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό λάδι, σκορπίζουμε το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τις νιφάδες καρύδας για τη γεύση σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.

ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό και το miso. Βάζουμε την ψητή κολοκύθα στο τηγάνι και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν προτιμάτε πιο αραιή σούπα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Επιστρέφουμε τη σούπα σε ένα απαλό βράσιμο, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το χυμό λάιμ. Τη βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με μια στροβιλιζόμενη κρέμα σόγιας και πασπαλίζουμε με τη νοστιμιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Τραγανά κολοκυθάκια με φρυγανιά και παρμεζάνα

Σουφλέ με κολοκυθάκια στο φούρνο

5 Tips για να είσαι υγιής όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon