Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατάψυξη ψωμί: Πώς το να καταψύχουμε το ψωμί επηρεάζει την υγεία μας;

Κατάψυξη ψωμί: Πώς το να καταψύχουμε το ψωμί επηρεάζει την υγεία μας;

Κατάψυξη ψωμί: Η κατάψυξη του ψωμιού σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το ξαναζέσταμα ή το ψήσιμο αλλάζει τη μοριακή δομή του αμύλου στο ψωμί σε ένα πιο ανθεκτικό άμυλο.


Η αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη μπορεί να τα βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο, αλλά ο Δρ Chintal Patel λέει ότι υπάρχουν επίσης οφέλη για την υγεία από τη διατήρηση ορισμένων προϊόντων όπως το ψωμί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σε ένα βίντεο εξήγησε πώς η κατάψυξη και η αναθέρμανση του καρβελιού σας επηρεάζει το άμυλο και με τη σειρά του πώς επηρεάζει το έντερό σας.

«Η κατάψυξη του ψωμιού σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το ξαναζέσταμα ή το ψήσιμο αλλάζει τη μοριακή δομή του αμύλου στο ψωμί σε ένα πιο ανθεκτικό άμυλο», είπε. “Αυτός είναι ο τύπος αμύλου που τροφοδοτεί τα βακτήρια του εντέρου σας και βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου. Αυτό μειώνει επίσης τον γλυκαιμικό δείκτη του ψωμιού.”

Συνέχισε εξηγώντας ότι η κατάψυξη του ψωμιού οδηγεί επίσης σε μείωση του γλυκαιμικού δείκτη κατά 30% και υπάρχουν πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση των ζυμαρικών και του ρυζιού με τον ίδιο τρόπο. Οι ακόλουθοι έσπευσαν να ρωτήσουν τη Δρ Chintal εάν η διατήρηση του ψωμιού στο ψυγείο είναι επίσης ευεργετική, στην οποία απάντησε ότι μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα καθώς «η διαδικασία ψύξης είναι που αλλάζει τη δομή» των μορίων.

Κάποιοι επαίνεσαν τη Δρ Chintal για τη συμβουλή της, με ένα TikToker να απαντά: “Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φροντίδα σας και που βάζετε πάντα τους ασθενείς σας πρώτους. Σας εκτιμούν πραγματικά ως γιατρό.” Ένας δεύτερος έγραψε: “Αχ, υπέροχο να το ξέρω – ευχαριστώ.” Και ένας τρίτος σχολίασε: “Αυτό είναι τόσο αληθινό. Και είναι πιο εύκολο στην πέψη.”

Ωστόσο, κάποιοι παρέμειναν αμετάπειστοι. Ένα άτομο, που ισχυρίστηκε ότι έψαχνε η ίδια την επιστήμη πίσω από το ψωμί, έγραψε: «Η έρευνα που διάβασα διαπίστωσε ότι το να το φρυγανίσεις χωρίς να το καταψύξεις είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτή την άποψη. Η κατάψυξη αξίζει τον κόπο μόνο αν δεν πας να το φρυγανίσει». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Το ψωμί δεν ήταν γραφτό να μπει στην κατάψυξη. Απόλυτο σκουπίδι». Και ένα τρίτο άτομο χτύπησε: «Κάνει αμελητέα διαφορά εκτός κι αν τρως τεράστιες ποσότητες από αυτό».

Το NHS είπε: “Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.” Ο ιστότοπος συνέχισε: “Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αμυλούχα τρόφιμα παχαίνουν, αλλά γραμμάριο προς γραμμάριο περιέχουν λιγότερες από τις μισές θερμίδες λίπους. Απλώς προσέξτε τα πρόσθετα λίπη που χρησιμοποιείτε όταν τα μαγειρεύετε και τα σερβίρετε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες .”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι Chia: Ωφέλιμοι για την υγεία των οστών σας

Ποιο είναι το πιο νόστιμο φαγητό που μπορείτε να φάτε ωμό;

Γιατί πεινάτε συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας;

9 κοινές τροφές που προκαλούν αλλεργίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon