Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Ο τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα ψωμί

Φτιάχνοντας ψωμί: Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Η γρήγορη παρασκευή ψωμιού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένες τεχνικές και συνταγές που επιταχύνουν τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Ακολουθεί μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε γρήγορο ψωμί. Μια δημοφιλής συνταγή για γρήγορο ψωμί είναι για ψωμί με σόδα. Το ψωμί με σόδα ζυμώνεται με μαγειρική σόδα αντί για μαγιά, εξαλείφοντας την ανάγκη για μεγάλους χρόνους διόγκωσης. Εδώ είναι μια βασική συνταγή.


Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 3/4 φλιτζάνια βουτυρόγαλα (ή φτιάξτε το δικό σας προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού σε 1 και 3/4
  • φλιτζάνια γάλα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή τα χέρια σας για να ανακατέψετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη απαλά για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθεί και να γίνει λεία. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό καρβέλι και την τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να σημειώσετε ένα “Χ” στην κορυφή του καρβελιού, περίπου 1/2 ίντσας βάθος. Ψήνετε το ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπάτε στον πάτο. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Το ψωμί σόδας είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε φρέσκο την ημέρα που φτιάχνεται, αλλά τυχόν υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο ημέρες. Αυτό το γρήγορο ψωμί είναι τέλειο για όταν δεν έχετε χρόνο, αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε την άνεση του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπαγιάτικο ψωμί: Εύκολο και θρεπτικό σνακ με σοκολάτα

Βούτυρο αγελάδος: Περισσότερα από απλά ένα άλειμμα ψωμιού

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί

Το ψωμί οδηγεί πάντα σε αύξηση βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon