Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Ιαπωνικά Pancakes: Μια εξαιρετική εναλλακτική των κλασικών τηγανιτών και αξίζει να τις δοκιμάσετε. Με απλά υλικά και ακριβή τεχνική, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωινό ή επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.


Οι ιαπωνικές τηγανίτες είναι μια υπέροχη εναλλακτική στις κλασικές τηγανίτες και αξίζει να τις δοκιμάσετε. Με τα απλά υλικά και την προσεκτική τεχνική, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωινό ή επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είτε τις απολαύσετε απλές, είτε με πλούσιες γαρνιτούρες, αυτές οι τηγανίτες σίγουρα θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη συνταγή.

Σερβίρισμα και Γαρνιτούρες

Υλικά και Προετοιμασία

Οι ιαπωνικές τηγανίτες, γνωστές και ως “fluffy pancakes”, είναι διάσημες για την αφράτη και ελαφριά υφή τους. Για να τις ετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο

 

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Η Μαγική Τεχνική της Αφράτης Υφής

  • Το μυστικό για τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες είναι τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών. Χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σφιχτές κορυφές. Αφού χτυπηθούν σωστά, τα προσθέτουμε στο μείγμα των υπολοίπων υλικών σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί ο αέρας μέσα στο μείγμα και να δώσει την χαρακτηριστική αφράτη υφή στις τηγανίτες.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μείγματος στο τηγάνι και καλύπτουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσέρκια για τηγανίτες ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.Υλικά και Προετοιμασία

Σερβίρισμα και Γαρνιτούρες

Οι ιαπωνικές τηγανίτες είναι εξαιρετικά ευέλικτες και μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να τις απολαύσετε με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, μέλι, σαντιγί, ή ακόμα και με παγωτό για μια πιο γλυκιά επιλογή. Επίσης, μπορούν να συνοδευτούν με σοκολατένια σως ή αλατισμένο βούτυρο για έναν πιο γκουρμέ συνδυασμό.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα Pancakes βρώμης είναι μια τέλεια υγιεινή ιδέα για πρωινό!

Δημιουργήστε τις δικές σας νόστιμες τηγανίτες

Λαχταριστά brownies πρωτεΐνης για υγιεινές απολαύσεις

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon