Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους

Μοτσαρέλα στικς: Η συνταγή για να φτιάξετε μοτσαρέλα στικς για φίλους

Μοτσαρέλα στικς: Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό

Η παρασκευή των στικς μοτσαρέλας στο σπίτι είναι ένας διασκεδαστικός και ικανοποιητικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το κλασικό ορεκτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας από την αρχή.

Συστατικά

  • Μπαστούνια τυριού μοτσαρέλα: 12 (κομμένα στη μέση)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1/2 φλΌλα τα άρθρα
  • Αυγά: 2 (χτυπημένα)
  • Φρυγανιά: 1 φλ
  • Ιταλικό καρύκευμα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη: 1/2 κουτ
  • Αλάτι: 1/2 κουτ
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Οδηγίες

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το σταθμό παναρίσματος. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε μαζί την τριμμένη φρυγανιά, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Παίρνετε το μισό κάθε ξυλάκι μοτσαρέλας και το αλείφετε πρώτα με το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Στη συνέχεια, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια. Τέλος, αλείφετε το ξυλάκι μοτσαρέλα με το μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει ομοιόμορφα η τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε τα παναρισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μόλις πανάρουν όλα τα ξυλάκια μοτσαρέλας, μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη και παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το πανάρισμα να κολλήσει καλύτερα κατά το τηγάνισμα. Ενώ τα ξυλάκια μοτσαρέλας κρυώνουν, ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο στους 175°C. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε προσεκτικά τα ξυλάκια μοτσαρέλας σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η φριτέζα. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι αράχνης, αφαιρέστε τα τηγανισμένα μπαστούνια μοτσαρέλας από το λάδι και μεταφέρετέ τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τα σπιτικά ξυλάκια μοτσαρέλας ζεστά με σάλτσα μαρινάρας ή την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ. Απολαύστε τα τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας σας ως νόστιμο ορεκτικό ή σνακ! Με αυτή την εύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νόστιμα μπαστουνάκια μοτσαρέλας που είναι τραγανά εξωτερικά και στάζουν με λιωμένο τυρί από μέσα. Είναι βέβαιο ότι θα έχουν επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα λαζάνια με μελιτζάνα και τυριά

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη πίτσα;

Ποια τα οφέλη και οι παρενέργειες από την κατανάλωση κατσικίσιου τυριού;

Δείτε πώς να φτιάξετε κορεάτικο τυρί καλαμποκιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγεία πεπτικού: Χυμός λάχανου με καρότα για το στομάχι;

Υγεία πεπτικού: Μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για να υποστηρίξετε την υγεία του στομάχου σας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προάγουν την επούλωση του έλκους, να ενισχύσουν την επένδυση του στομάχου και να βελτιώσουν την πέψη.

Κρεμώδης απόλαυση: Cheesy Potato Casserole 

Κρεμώδης απόλαυση: Το κρεμώδες μείγμα τυριού και πατάτας συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς και βούτυρο.

Πώς μπορούν τα κολοκυθάκια να βοηθήσουν στον πόνο των αρθρώσεων;

Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία για τον πόνο των αρθρώσεων, αλλά η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας νόστιμος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Close Icon