ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Διατροφή κοτόπουλο: Δημιουργήστε το πιο απολαυστικό πιάτο με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και μπρουσκέτα. Η κρεμώδη γεύση του θα σας καταπλήξει.

Αν ψάχνεις να δημιουργήσεις μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο, σου έχουμε τη λύση! Αυτό το κοτόπουλο  μαγειρεύεται τέλεια, γεμάτο με φρέσκια μοτσαρέλα και ζουμερές, σκορδάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες! Είναι μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για σένα που είσαι εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και θέλεις να φτιάξεις κάτι απολαυστικό για όλη την οικογένεια. Ξεκίνα να δημιουργείς!

Μία γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για πέστο βασιλικού

  • 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι
  • Κουκουνάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μπρουσκέτα με ντομάτα

  • 280 γρ ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C με μια σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μικρό multi και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δε διστάζουμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά, εάν είναι απαραίτητο. Αφήνουμε το πέστο στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ντομάτα μπρουσκέτα. Αφήνουμε στην άκρη να μαραθεί η γεύση.
  • Χτυπάμε το κοτόπουλο στεγνό και τρίβουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
  • Για το ψήσιμο του κοτόπουλου στο φούρνο: Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τον φούρνο όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Για κοτόπουλο στη σχάρα: Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και μαγειρεύουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τη σχάρα όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Σερβίρουμε πάνω από τις φέτες μοτσαρέλας το πέστο βασιλικού και τη μπρουσκέτα.

Tip: Το Pesto θα παραμείνει για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Καλή όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Εύκολο Lo Mein κοτόπουλο με λαχανικά

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μία ντελικάτη συνταγή γεμάτη γεύση για μοναδικές απολαύσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι