Διατροφή

Η καφεΐνη επιβραδύνει τη νόσο Πάρκινσον

Η καφεΐνη επιβραδύνει τη νόσο Πάρκινσον
Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Parkinson. Πρόκειται για μια προοδευτική νευρολογική διαταραχή που εκτιμάται ότι επηρεάζει σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σημεία και συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον περιλαμβάνουν δονήσεις – ιδιαίτερα στο χέρι ή τα δάχτυλα – επιβράδυνση στην κίνηση, μυϊκή ακαμψία, προβλήματα ομιλίας, και […]

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Parkinson. Πρόκειται για μια προοδευτική νευρολογική διαταραχή που εκτιμάται ότι επηρεάζει σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σημεία και συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον περιλαμβάνουν δονήσεις – ιδιαίτερα στο χέρι ή τα δάχτυλα – επιβράδυνση στην κίνηση, μυϊκή ακαμψία, προβλήματα ομιλίας, και διαταραχή της ισορροπίας και του συντονισμού.

Ενώ παραμένουν ασαφείς οι ακριβείς αιτίες της νόσου του Πάρκινσον, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται α-συνουκλεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές έχουν βρει τρόπους για να αποκρούσουν τη συσσώρευση της πρωτεΐνης αυτής ως μια στρατηγική για την πρόληψη του Πάρκινσον ή της επιβράδυνση της εξέλιξής της.