Διατροφή

Βιταμίνη D Ασβέστιο: Η απόλυτη σχέση για την ανάπτυξη του παιδιού

Βιταμίνη D Ασβέστιο: Η απόλυτη σχέση για την ανάπτυξη του παιδιού
Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη για να επιτρέψει στον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο. Στις ΗΠΑ, το γάλα εμπλουτίζεται με βιταμίνη D και μερικές άλλες τροφές μερικές φορές επίσης εμπλουτίζονται με βιταμίνη D (όπως ορισμένοι τύποι δημητριακών και ψωμιού).

Βιταμίνη D Ασβέστιο: Οποιαδήποτε διαιτητική πηγή ασβεστίου θα υπολογίζεται στην ημερήσια πρόσληψη του παιδιού, αλλά το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι σαφώς το πιο αποτελεσματικό και άμεσα διαθέσιμο. Τα ροφήματα γάλακτος, σόγιας και ρυζιού χωρίς λακτόζη έγιναν πιο εύκολα προσβάσιμα και λιγότερο ακριβά.

Εκτός από το γάλα, υπάρχει μια ποικιλία τροφίμων που περιέχουν ασβέστιο και μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να πάρουν επαρκή επίπεδα ασβεστίου στην καθημερινή τους διατροφή.

Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν: Γαλακτοκομικές τροφές, γάλα, γιαούρτι, τυρί, φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπρόκολο, λάχανο, σπανάκι, φρούτα, πορτοκάλια, φασόλια και μπιζέλια, Tofu, φιστίκια, μπιζέλια, μαύρα φασόλια, ψάρια σολομός, σαρδέλες, διάφοροι σπόροι σουσαμιού, μελάσα, τορτίγια καλαμποκιού, αμύγδαλα, καστανή ζάχαρη

Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη για να επιτρέψει στον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο. Στις ΗΠΑ, το γάλα εμπλουτίζεται με βιταμίνη D και μερικές άλλες τροφές μερικές φορές επίσης εμπλουτίζονται με βιταμίνη D (όπως ορισμένοι τύποι δημητριακών και ψωμιού).

Αυτή η βιταμίνη εμφανίζεται φυσικά σε λίγα μόνο τρόφιμα, όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες) και κρόκους αυγών. Εκτός από τις διατροφικές πηγές, το ηλιακό φως μπορεί να παρέχει στο σώμα βιταμίνη D καθώς συντίθεται μέσω του δέρματος.

Είναι σημαντικό ότι πρόσφατη έρευνα έχει δείξει πως ο φωσφόρος και τα ανθρακούχα ποτά (που περιέχουν φωσφορικό οξύ) έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οστική πυκνότητα.

Θεωρητικά, η ισορροπία μεταξύ φωσφόρου και ασβεστίου προκαλεί την αντικατάσταση του τελευταίου στα οστά από το πρώτο. Αν και αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ως σημαντική αιτία απώλειας ασβεστίου, το γάλα εξακολουθεί να θεωρείται το προτιμώμενο ποτό σε σύγκριση με τα ανθρακούχα ποτά οποιουδήποτε είδους.