Διατροφή

Γιατί οι παίκτες στο survivor τρώνε συστηματικά καρύδα;

Γιατί οι παίκτες στο survivor τρώνε συστηματικά καρύδα;
Αναρωτηθήκατε γιατί οι παίκτες στο survivor τρώνε καρύδα; Μπήκατε στον πειρασμό να την δοκιμάσετε κι εσείς; Αν ναι, πράξατε πολύ καλά. Η καρύδα έχει τέτοιες ιδιότητες που τα οφέλη της στην υγεία είναι πολλαπλά. Ομολογουμένως η καρύδα σπάνια θα φτάσει στο ελληνικό τραπέζι. Ωστόσο όπως έχουμε εμείς το ψωμί, το κρασί και το λάδι έτσι […]

Αναρωτηθήκατε γιατί οι παίκτες στο survivor τρώνε καρύδα; Μπήκατε στον πειρασμό να την δοκιμάσετε κι εσείς; Αν ναι, πράξατε πολύ καλά. Η καρύδα έχει τέτοιες ιδιότητες που τα οφέλη της στην υγεία είναι πολλαπλά. Ομολογουμένως η καρύδα σπάνια θα φτάσει στο ελληνικό τραπέζι. Ωστόσο όπως έχουμε εμείς το ψωμί, το κρασί και το λάδι έτσι έχουν την καρύδα όσοι ζουν στις τροπικές χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ειδικοί τροφίμων την ταξινομούν στα superfoods.

Η καρύδα προσφέρει ενέργεια, μειώνει το αίσθημα της πείνας και σκοτώνει τα παθογόνα μικρόβια, γιατί περιέχει λαυρικό οξύ. Οι ειδικοί υγείας ισχυρίζονται ότι το τροπικό αυτό φρούτο βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η καρδιακή νόσος, το Αλτσχάιμερ και σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.

Καρύδα και χρήσεις στην κουζίνα

Τα προϊόντα καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κύρια πιάτα, επιδόρπια, σούπες και γλυκά για πιο ευφάνταστο και εξωτικό αποτέλεσμα.

Σάρκα Καρύδας: την καταναλώνουμε σαν φρούτο ως έχει ή την χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε το δικό μας γάλα καρύδας χωρίς συντηρητικά.

Γάλα Καρύδας: παρασκευάζεται, κυρίως, με την εξαγωγή χυμού από την τριμμένη καρύδα ή με τη μείξη ζεστού νερού ή γάλακτος με τριμμένη καρύδα. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για τους χορτοφάγους. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζωικό γάλα με γάλα καρύδας σε όλες τις συνταγές, μετατρέποντας έτσι το πιάτο μας σε νηστίσιμο.  Δοκιμάστε το για παράδειγμα σε κέικ, μπισκότα, smoothies ακόμη και στο ρυζόγαλο! Ταιριάζει επίσης απίθανα με κοτόπουλο, ζυμαρικά και ρύζι.

Νερό Καρύδας: πρόκειται για το νερό το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του καρπού. Το νερό καρύδας ενυδατώνει το σώμα, αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες και μας ξεδιψάει. Έχει χαρακτηριστικά γλυκιά γεύση και είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως νάτριο, μαγνήσιο κι ασβέστιο.

Καρύδα τριμμένη: προέρχεται από αφυδατωμένη καρύδα. Ιδανική για πρωινό, μούσλι, φρουτοσαλάτες και γλυκά. Ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.