Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαλακτοκομικά διατροφή: Συμβουλές εξαιρετικά υγιεινών τροφών

Γαλακτοκομικά διατροφή: Συμβουλές εξαιρετικά υγιεινών τροφών

Γαλακτοκομικά διατροφή: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ χρήσιμα στον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να τα τρώμε σε καθημερινή βάση . Γι αυτό σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε υγιεινές γαλακτοκομικές τροφές.

Για όσους μπορούν να τα ανεχθούν, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια υγιής πηγή διαφόρων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, τα οποία έχουν μία πλήρη περιεκτικότητα σε λιπαρά και γι αυτό φαίνεται να είναι το καλύτερο, Επίσης και οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε την πιο πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη.


Εάν το γαλακτοκομείο προέρχεται από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο, μπορεί να είναι ακόμη πιο θρεπτικό ,καθώς είναι υψηλότερο σε ορισμένα βιοδραστικά λιπαρά οξέα όπως το συζευγμένο λινελαϊκό οξύ αλλά και η βιταμίνη Κ2.

 Τυρί

  • Το τυρί είναι εξαιρετικά θρεπτικό, καθώς ένα κομμάτι μπορεί να προσφέρει την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών με ένα ολόκληρο φλιτζάνι γάλα (240 ml). Για πολλούς, είναι επίσης ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορείτε να φάτε.

 Γάλα πλήρη συστατικών

  • Το πλήρες γάλα έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ποιοτικές ζωικές πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Επιπλέον, είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές πηγές ασβεστίου.

 Γιαούρτι

  • Το γιαούρτι παρασκευάζεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση προσθέτοντας ζωντανά βακτήρια σε αυτό. Έχει πολλές από τις ίδιες επιπτώσεις στην υγεία με το γάλα, αλλά το γιαούρτι με ζωντανές καλλιέργειες έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα των φιλικών προβιοτικών βακτηρίων.
  • Πολλά λίπη και έλαια διατίθενται στο εμπόριο ως τρόφιμα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πηγών κορεσμένου λίπους που είχαν δαιμονοποιηθεί προηγουμένως.

Βούτυρο από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο

  • Το βούτυρο από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης K2.

Λάδι καρύδας

  • Το λάδι καρύδας περιέχει σχετικά υψηλές ποσότητες MCT, μπορεί να βοηθήσει στη νόσο του Αλτσχάιμερ και έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

48. Γλυκοπατάτες

  • Οι γλυκοπατάτες είναι από τις πιο νόστιμες αμυλούχες τροφές που μπορείτε να φάτε. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και κάθε είδους υγιή θρεπτικά συστατικά.
  • Είναι υπέροχο να χρησιμοποιείται ως σάλτσα σαλάτας.

Ακολουθεί βίντεο με υγιεινές διατροφικές συμβουλές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

Διατροφή χάστε βάρος: Δίαιτα για ζευγάρια

Ποιο διατροφικό μοντέλο βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon