Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών

Τα όσπρια είναι φυτικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες κινούνται στο παχύ έντερο και βοηθούν στην τροφοδοσία του μικροβιώματος, της αποικίας των υγιών βακτηρίων που αποκούν το έντερό μας. Μελέτες έχουν βρει σημαντικές συνδέσεις μεταξύ του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου και χαμηλότερων ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.


Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών:

Μαύρα φασόλι

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν καλές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Για τους vegan, όταν τα μαύρα φασόλια συνδυάζονται με ρύζι, δίνουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μαύρα φασόλια περιέχουν 8,7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγνησίου. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μπιζέλια περιέχουν 8,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φακές

Υπάρχουν πολλά είδη φακών, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων (beluga) και κόκκινων. Οι φακές αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κουσκούς και πιάτα με ρύζι και κινόα. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι φακές περιέχουν 7,9 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Adzuki

Τα φασόλια Adzuki χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική κουζίνα για την παρασκευή πάστας κόκκινων φασολιών, που είναι ένα παραδοσιακό γλυκό. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Adzuki περιέχουν 7,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Λίμα

Τα φασόλια lima είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι επίσης πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Lima περιέχουν 7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Ρεβύθια

Τα ρεβίθια είναι μια δημοφιλής πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Είναι επίσης γεμάτα σίδηρο, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο. Χρησιμοποιούνται επίσης ως βάση για χούμους και φαλάφελ. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα ρεβίθια περιέχουν 6,4 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Σόγια

Οι σπόροι σόγιας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μιας ποικιλίας προϊόντων, όπως το τόφου. Τα προϊόντα σόγιας χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως υποκατάστατα για το κρέας και τα γαλακτοκομικά σε περιπτώσεις vegan ή χορτοφαγικής διατροφής. Η φρέσκια σόγια μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή ή να προστεθεί σε σαλάτες ως edamame. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι σπόροι σόγιας περιέχουν 6 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το άμυλο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας θρεπτικής διατροφής

Θα μπορούσε η διατροφή να συμβάλλει σε ηπιότερη νόσηση Covid

Η διατροφική αξία του αμύλου εξαρτάται από τους τρόπους πέψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon