Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών


Τα όσπρια είναι φυτικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες κινούνται στο παχύ έντερο και βοηθούν στην τροφοδοσία του μικροβιώματος, της αποικίας των υγιών βακτηρίων που αποκούν το έντερό μας. Μελέτες έχουν βρει σημαντικές συνδέσεις μεταξύ του υγιούς μικροβιώματος του εντέρου και χαμηλότερων ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά όσπρια που είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών:

Μαύρα φασόλι

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν καλές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Για τους vegan, όταν τα μαύρα φασόλια συνδυάζονται με ρύζι, δίνουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μαύρα φασόλια περιέχουν 8,7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγνησίου. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα μπιζέλια περιέχουν 8,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φακές

Υπάρχουν πολλά είδη φακών, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων (beluga) και κόκκινων. Οι φακές αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κουσκούς και πιάτα με ρύζι και κινόα. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι φακές περιέχουν 7,9 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Adzuki

Τα φασόλια Adzuki χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική κουζίνα για την παρασκευή πάστας κόκκινων φασολιών, που είναι ένα παραδοσιακό γλυκό. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Adzuki περιέχουν 7,3 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Φασόλια Λίμα

Τα φασόλια lima είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι επίσης πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα φασόλια Lima περιέχουν 7 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Ρεβύθια

Τα ρεβίθια είναι μια δημοφιλής πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Είναι επίσης γεμάτα σίδηρο, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο. Χρησιμοποιούνται επίσης ως βάση για χούμους και φαλάφελ. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Τα ρεβίθια περιέχουν 6,4 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Σόγια

Οι σπόροι σόγιας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μιας ποικιλίας προϊόντων, όπως το τόφου. Τα προϊόντα σόγιας χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως υποκατάστατα για το κρέας και τα γαλακτοκομικά σε περιπτώσεις vegan ή χορτοφαγικής διατροφής. Η φρέσκια σόγια μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή ή να προστεθεί σε σαλάτες ως edamame. Περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι σπόροι σόγιας περιέχουν 6 g φυτικών ινών ανά 100 g.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το άμυλο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας θρεπτικής διατροφής

Θα μπορούσε η διατροφή να συμβάλλει σε ηπιότερη νόσηση Covid

Η διατροφική αξία του αμύλου εξαρτάται από τους τρόπους πέψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon