Διατροφή

#freeBacon : Παγκόσμιες αντιδράσεις στην έκθεση του ΠΟΥ

#freeBacon : Παγκόσμιες αντιδράσεις στην έκθεση του ΠΟΥ
Της Νικολέτας Ντάμπου Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί από χτες παγκοσμίως, μετά την έκθεση του ΠΟΥ σχετικά με τα επεξεργασμένα κρέατα και τον ισχυρισμό πως προκαλούν καρκίνο, με το hashtag #freeBacon να γίνεται viral μέσα σε λίγες ώρες. Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το LIFE2DAY Διαβάστε εδώ : ΠΟΥ: Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο , Η διατροφή που περιλαμβάνει επεξεργασμένα […]

Της Νικολέτας Ντάμπου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί από χτες παγκοσμίως, μετά την έκθεση του ΠΟΥ σχετικά με τα επεξεργασμένα κρέατα και τον ισχυρισμό πως προκαλούν καρκίνο, με το hashtag #freeBacon να γίνεται viral μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το LIFE2DAY Διαβάστε εδώ : ΠΟΥ: Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο , Η διατροφή που περιλαμβάνει επεξεργασμένα κρέατα, όπως χοτ ντογκ, λουκάνικα και μπέικον είναι πιθανό να προκαλέσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ειδικούς του ΠΟΥ.

Διασημότητες, πολιτικοί και απλοί καταναλωτές αντιδρούν στην ανακοίνωση της Δευτέρας από τον ΠΟΥ. Μια ανάλυση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της Thomson Reuters διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στα social media δεν ήταν ικανοποιημένοι με την αναθεώρηση του ΠΟΥ.

Τα αρνητικά tweets σε σχέση με τα θετικά βρέθηκαν σε αναλογία περίπου 7 προς 1 τη Δευτέρα και 6,5 έως 1 την Τρίτη, σύμφωνα με το εργαλείο ανάλυσης που παρακολουθεί και συγκεντρώνει θετικά, ουδέτερα και αρνητικά tweets με βάση τα hashtags #cancer και #bacon, προκειμένου να δημιουργήσει μια συνολική βαθμολογία του συναισθήματος που επικράτησε.

Παράλληλα, ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook πως «τα λουκάνικα, όπως και ο ήλιος, είναι ευεργετικά αν καταναλώνονται με μέτρο».

Ο Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Γερμανίας, Christian Schmidt

«Εξαρτάται πάντα από την ποσότητα», συνέχισε, «η υπερκατανάλωση είναι ανθυγιεινή».

Οι Γερμανοί τρώνε περισσότερο επεξεργασμένο κρέας, περίπου 17,2 κιλά ανά έτος ο καθένας, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έθνος. Ωστόσο θα μπορούσε να δωθεί μεγαλύτερη προσοχή σε υποκατάστατα κρέατος στο μέλλον μετά την έκθεση του ΠΟΥ, δήλωσαν οι αναλυτές της Euromonitor International.

«Οι γερμανοί καταναλωτές αναμένεται να διατηρήσουν τη γεύση τους για το κρέας, αλλά με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, τα υποκατάστατα κρέατος αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω και να γίνει πιο πλούσιο τόσο σε γεύση και υφή», δήλωσε ο αναλυτής της Euromonitor International, Wiebke Schoon.

Ακολουθούν εικόνες από το Twiter, χρηστών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την έκθεση του ΠΟΥ, με χιούμορ: