Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Πεντανόστιμο βοδινό κρέας με κρεμμύδια

Φιλιππινέζικο bistek: Από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας.


Το  φιλιππινέζικο bistek, από την ισπανική λέξη bistec (πιάτο με βοδινό και κρεμμύδι) και παρόμοιο με την ιταλική λέξη bistecca, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι Φιλιππινέζοι μαγειρεύουν βόειο κρέας. Οι λεπτές, τρυφερές φέτες βοείου κρέατος σιγοψήνονται σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας μέχρι να μαλακώσουν.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα με φούστα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καλαμάνσι , φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο συμπύκνωμα (ή χυμό λεμονιού)
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας  (όπως η μάρκα Silver Swan)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο (6 έως 10 ουγκιές ) λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι , κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοείου κρέατος  ή νερό
  • Αλάτι Kosher , όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια  ρυζι, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

  1. Ετοιμάζουμε το βόειο κρέας:

Εάν το βόειο κρέας σας είναι παχύτερο από περίπου 1/2 ίντσα, κόψτε το κατά μήκος σε λεπτά φιλέτα. Κόβουμε το βόειο κρέας σταυρωτά σε κομμάτια μήκους 4 ιντσών. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος, χτυπήστε το βόειο κρέας και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει ακόμα πιο αραιό.

  1. Μαρινάρετε το μοσχάρι:

Προσθέστε το χυμό καλαμάνσι (ή λεμόνι), τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι στο βόειο κρέας. Ενσωματώνουμε καλά τα υλικά. Μαρινάρετε το μοσχάρι για 30 λεπτά. Εάν η κουζίνα σας είναι ζεστή, μεταφέρετε το μπολ στο ψυγείο.

  1. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, για 2 έως 3 λεπτά – αρκετά ώστε οι φέτες να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα τους, αλλά να διατηρήσουν λίγο τραγανό.

  1. Μαγειρέψτε το μπιστέκ:

Στο ίδιο τηγάνι χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.  Βγάζουμε το μοσχάρι από τη μαρινάδα στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη τα υγρά. Προσθέστε τα κομμάτια του βοείου κρέατος στο τηγάνι. Μην επικαλύπτετε έτσι ώστε το μοσχάρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το μοσχάρι. Προσθέστε το ζωμό βοδινού ή το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το υγρό για 2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αλάτι μόνο αν χρειάζεται.

Τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος με στεφάνι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μοσχάρι. Γαρνίρετε την κορυφή του κρέατος με τα κρατημένα κρεμμύδια. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλό για την υγεία να καταναλώνουμε σπόρους από καρπούζι;

Τα οφέλη για την υγεία ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες και ποια είναι τα συστατικά τους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon