Λιπαρά ψάρια

  • Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια ομάδα βασικών λιπών που πρέπει να λάβετε μέσω της διατροφής σας, επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να τα παράγει μόνο του.
  • Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος αλκακόρ, είναι πλούσιοι σε δύο τύπους ωμέγα-3 – το docosahexaenoic acid (DHA) και το eicosapentaenoic acid (EPA) – που συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης .
  • Τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στη ρευστότητα της κυτταρικής μεμβράνης του εγκεφάλου σας και φαίνεται ότι παίζουν βασικούς ρόλους στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην κυτταρική σηματοδότηση .
  • Ενώ η έρευνα είναι μικτή, μια ανασκόπηση των κλινικών δοκιμών έδειξε ότι σε ορισμένες μελέτες, η κατανάλωση ωμέγα-3 με τη μορφή ιχθυελαίου μειώνει τις βαθμολογίες κατάθλιψης.
Μαύρη σοκολάτα
  • Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολλές ενώσεις που ενισχύουν τη διάθεση.
  • Η ζάχαρη του μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, καθώς είναι μια γρήγορη πηγή καυσίμου για τον εγκέφαλό σας.
  • Επιπλέον, μπορεί να απελευθερώσει έναν καταρράκτη από αίσθηση καλών ενώσεων, όπως καφεΐνη, θεοβρωμίνη και Ν-ακυλαιθανολαμίνη – μια ουσία χημικά παρόμοια με τα κανναβινοειδή που έχει συνδεθεί με βελτιωμένη διάθεση .
  • Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί συζητούν εάν η σοκολάτα περιέχει αρκετές από αυτές τις ενώσεις για να προκαλέσει ψυχολογική απάντηση .
  • Ανεξάρτητα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που προάγουν την υγεία, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας, μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου , τα οποία μπορεί να υποστηρίξουν τη ρύθμιση της διάθεσης .

Ζυμωμένα τρόφιμα
  • Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δημιουργούνται προβιοτικά . Αυτοί οι ζωντανοί μικροοργανισμοί υποστηρίζουν την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο σας και μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί
  • Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση , τα οποία περιλαμβάνουν το kimchi, το γιαούρτι, το κεφίρ, το kombucha και το λάχανο τουρσί, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τη διάθεση του εντέρου.
  • Η διαδικασία ζύμωσης επιτρέπει στα ζωντανά βακτήρια να ευδοκιμήσουν σε τρόφιμα που μπορούν στη συνέχεια να μετατρέψουν τα σάκχαρα σε αλκοόλ και οξέα
  •  ότι δεν είναι όλες οι ζυμωμένες τροφές σημαντικές πηγές προβιοτικών, όπως στην περίπτωση της μπύρας, μερικών ψωμιών και κρασιού, λόγω του μαγειρέματος και του φιλτραρίσματος.

Ακολουθεί βίντεο για υγιείνη διατροφή