Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή σολομός: Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη!


Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο για τη σημερινή ημέρα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε σολομό με σάλτσα από αβοκάντο και μάνγκο! Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη! Ακόμα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα;

Μαγειρέψτε ένα ιδιαίτερο φαγητό

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 λάιμ, ξύσμα, 1 χυμό και 1 κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 800 γρ. μαύρα φασόλια
  • 850 γρ. πλευρά σολομού, χωρίς κόκαλα

Για τη σάλτσα

  • 3 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό, ώριμο μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, τη ρίγανη, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο και το λάδι με μια καλή πρέζα αλάτι. Ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φασόλια και το μισό από το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια μαγειρεύετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαιρείτε από τον φούρνο και ανακατεύετε καλά τα λαχανικά και τα φασόλια. Τοποθετήστε το σολομό από πάνω, από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, στη συνέχεια τρίτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε για άλλα 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  • Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, κόβετε στη μέση και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο και το μάνγκο. Ανακατεύετε με το χυμό λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το σολομό, τα λαχανικά και τα φασόλια με τη σάλτσα και τις φέτες λάιμ.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε αυτά τα 5 τρόφιμα γεμάτα βιταμίνη Β12

Πώς θα λαμβάνουν σίδηρο τα παιδιά μας;

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Φτιάξτε τον δικό σας τόνο σε κονσέρβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon