Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή σολομός: Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη!

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο για τη σημερινή ημέρα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε σολομό με σάλτσα από αβοκάντο και μάνγκο! Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη! Ακόμα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα;


Μαγειρέψτε ένα ιδιαίτερο φαγητό

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 λάιμ, ξύσμα, 1 χυμό και 1 κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 800 γρ. μαύρα φασόλια
  • 850 γρ. πλευρά σολομού, χωρίς κόκαλα

Για τη σάλτσα

  • 3 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό, ώριμο μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, τη ρίγανη, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο και το λάδι με μια καλή πρέζα αλάτι. Ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φασόλια και το μισό από το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια μαγειρεύετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαιρείτε από τον φούρνο και ανακατεύετε καλά τα λαχανικά και τα φασόλια. Τοποθετήστε το σολομό από πάνω, από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, στη συνέχεια τρίτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε για άλλα 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  • Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, κόβετε στη μέση και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο και το μάνγκο. Ανακατεύετε με το χυμό λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το σολομό, τα λαχανικά και τα φασόλια με τη σάλτσα και τις φέτες λάιμ.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε αυτά τα 5 τρόφιμα γεμάτα βιταμίνη Β12

Πώς θα λαμβάνουν σίδηρο τα παιδιά μας;

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Διατροφή θαλασσινά: Οστρακοειδή με σαφράν και κριθαράκι

Φτιάξτε τον δικό σας τόνο σε κονσέρβα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon