Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σολομός δαμάσκηνα: Τέλεια συνταγή σε πικάντικη σάλτσα που θα λατρέψετε

Σολομός δαμάσκηνα: Τέλεια συνταγή σε πικάντικη σάλτσα που θα λατρέψετε

Σολομός δαμάσκηνα: Μια υπέροχη συνταγή με σολομό και δαμάσκηνα, που συνδυάζει αρμονικά την γλυκύτητα του φρούτου με την οξύτητα του ψαριού.

Από το πρωινό γεύμα μέχρι και το γεύμα για δείπνο, από τα σνακ μέχρι και τα κυρίως φαγητά, υπάρχουν άπειρες συνταγές που έχουν την ικανότητα να κάνουν την υγιεινή διατροφή να φαίνεται παιχνιδάκι. Υπάρχουν γεύματα που παρασκευάζονται με μόνο 5 υλικά ή λιγότερα και ένα τέτοιο πιάτο είναι και ο πικάντικος σολομός με σάλτσα από φρέσκο δαμάσκηνο. Η γλυκιά και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση του συγκεκριμένου σολομού θα σας τρελάνει χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά και απλά υλικά. Από την άλλη, η σάλτσα φρέσκου δαμάσκηνου είναι πραγματικά η κατάλληλη προσθήκη που συμπληρώνει πραγματικά το καπνιστό αυτό ψητό ψάρι.


Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 5 μέτρια δαμάσκηνα χωρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 πιπεριά chipotle σε σάλτσα adobo, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού της αρεσκείας σας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την παρασκευή του:

Ξεκινήστε χοντροκόβοντας τα  2 δαμάσκηνα και τοποθετήστε τα σε μια μικρή κατσαρόλα. Έπειτα προσθέστε νερό και αφήστε το αρκετά για πάρει μια βράση. Μειώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς να βάλετε καπάκι στην κατσαρόλα για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγο. Την ίδια στιγμή βάλτε στον επεξεργαστή τροφίμων την κέτσαπ, την πιπεριά, την ζάχαρη και το λάδι και αλέστε μέχρι να πάρει την μορφή πουρέ. Κρατήστε 3/4 του φλιτζανιού σάλτσα για το σερβίρισμα.

Αμέσως μετά, πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και τοποθετήστε το σε μια λαδωμένη σχάρα, με το δέρμα προς τα επάνω. Ψήστε το σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 10 λεπτά, αλείφοντας με την υπόλοιπη σάλτσα τα τελευταία 3 λεπτά. Κόψτε τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και τέλος σερβίρετε τον σολομό με φέτες δαμάσκηνου και κρατημένη σάλτσα. Απολαύστε ένα φαγητό που θα σας μείνει στην μνήμη για πάντα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon