Διατροφή

Muffins φέτα αβοκάντο: Αλμυρά muffins με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και φέτα

Muffins φέτα αβοκάντο: Αλμυρά muffins με αβοκάντο, γλυκοπατάτα και φέτα

Muffins φέτα αβοκάντο: Ετοιμάστε αυτά τα πεντανόστιμα αλμυρά μάφιν για το σπίτι, το γραφείο ή το σχολείο και απολαύστε μοναδικές γευστικές εκρήξεις με κάθε σας μπουκιά.

Τα Muffins είναι μικρά κεκάκια, ατομικού μεγέθους, τα οποία μπορεί να είναι είτε αλμυρά ή γλυκά! Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα muffins είναι ίδια με τα cupcakes, γιατί έχουν τον ίδιο τρόπο παρασκευής. Ωστόσο, τα cupcakes παρασκευάζονται με γλυκά υλικά, σε αντίθεση με τα muffins! Ψάχνεις να βρεις ένα διαφορετικό σνακ για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά; Εδώ σου έχουμε την απόλυτη λύση! Τα αλμυρά μάφινς είναι η καλύτερη επιλογή! Μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικά επιθυμείς και να τα φας σε μορφή κέικ! Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι να προσθέσεις γλυκοπατάτα, αβοκάντο και φέτα! Και τα τρία αυτά υλικά, εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινά , μπορούν να απογειώσουν τη γεύση στον ουρανίσκο σου!

Υλικά συνταγής:

  • 1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • λάδι χωρίς γεύση, όπως φυτικό ή ηλίανθο
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, σε κομμάτια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100 γρ ψιλή πολέντα
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
  • 100 ml γάλα
  • 50 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στο High για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πραγματικά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Αλείφουμε τις 9 τρύπες μιας φόρμας για μάφινς με λίγο λάδι (ή στρώνουμε κάθε τρύπα με ένα τετράγωνο λαδόκολλα.)
  • Κόβουμε το 1/4 της γλυκοπατάτας σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, την πολέντα, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπολ του πολυμίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς λείο.
  • Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα στις τρύπες της φόρμας για μάφιν, στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την κρατημένη ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα, τη φέτα, τους σπόρους και τη πάπρικα.
  • Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 C στον αέρα, ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί από πάνω – ελέγχουμε βάζοντας ένα πιρούνι στο κέντρο, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Τα φυλάσσουμε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 3 ημέρες. Καλή μας απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλμυρά μάφιν με γλυκοπατάτα και αβοκάντο

Muffins με μπανάνα για ένα αφράτο, πεντανόστιμο γλυκό

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Νόστιμες ιδέες για τα καθημερινά σου σνακ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα

Στιφάδο ψάρι: Με αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του.

Πώς επηρεάζει το μηλόξυδο την υγεία μας;

Μηλόξυδο: Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει πραγματικά στην απώλεια βάρους, στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της χοληστερόλης και υπάρχουν κίνδυνοι από την κατανάλωση του;

Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Αυτό είναι ένα κοκτέιλ σε μια συνταγή λεμονάδας που λατρεύουμε. Ο συνδυασμός βοτάνων-καρπουζιού είναι νόστιμος και η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού κρατά χαμηλά την προστιθέμενη ζάχαρη.