Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Διατροφή: Αν και μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, η παρασκευή κρέπας με την ποιότητα εστιατορίου στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη. Δείτε την συνταγή εδώ!

Αυτές οι σπιτικές κρέπες είναι εξαιρετικά λεπτές με τις πιο βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Φτιάχνονται εύκολα με ένα μπλέντερ και κανονικό τηγάνι, είναι έτοιμα για γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και επικαλύψεις της επιλογής σας. Δεν απαιτούνται ειδικά τηγάνια για αυτές τις κρέπες γαλλικού τύπου. Και, το καλύτερο από όλα, χρειάζεστε μόνο 8 βασικά συστατικά!

Τι είναι οι κρέπες;

Οι κρέπες είναι λεπτές και λεπτές τηγανίτες γαλλικού τύπου που παρασκευάζονται χωρίς προζύμι. Όταν φτιαχτούν σωστά, είναι λεπτά σαν δαντέλα με ακαταμάχητες βουτυρώδεις τραγανές άκρες. Οι κρέπες είναι δημοφιλείς σε εστιατόρια και εκδηλώσεις με τροφοδοσία και έχω δει ακόμη και σταθμούς κρέπες σε δεξιώσεις γάμου! Αν και είναι συνήθως μια επιλογή για πρωινό ή brunch, οι κρέπες είναι ευπρόσδεκτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου ή του επιδόρπιου.

Πώς να φτιάξετε κρέπες

  • Λιώστε το βούτυρο:  Λιώστε λίγο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε στο κουρκούτι. (Διαφορετικά, θα μπορούσατε να ανακατέψετε τα αυγά.)
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ: Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ένα μπλέντερ λειτουργεί ΥΠΕΡΟΧΑ για να εξομαλύνει τη ζύμη γιατί κόβει τέλεια αυτό το αλεύρι σε όλα τα υγρά συστατικά. Αν δεν έχετε μπλέντερ, απλώς χρησιμοποιήστε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπήστε. Χρησιμοποιώ το μπλέντερ.
  • Ψύξτε το κουρκούτι:  Ψύξτε το κουρκούτι της κρέπας για τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Αυτή η ώρα στο ψυγείο είναι καθοριστική για τη γεύση, την υφή και την επιτυχία των κρέπες σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να καθαρίσετε και να ετοιμάσετε το τηγάνι σας. Μπορείτε ακόμη και να κρυώσετε το κουρκούτι για μια νύχτα, ώστε να είναι έτοιμο να μαγειρευτεί την επόμενη μέρα.
  • Βουτυρώνουμε & ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι: Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το τηγάνι και κρατάμε το βούτυρο κοντά για να αλείψουμε και το ταψί ανάμεσα σε κάθε κρέπα. Αν και οι επαγγελματίες σεφ μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες, βρίσκω ότι ένα μικρό τηγάνι 8 ιντσών λειτουργεί τέλεια στο σπίτι. Αν δεν έχετε μικρό τηγάνι, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο αλλά φροντίστε να κρατήσετε τις κρέπες λεπτές.

  • Μαγειρέψτε τις κρέπες μία κάθε φορά:  Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι να στέκεστε πάνω από τη σόμπα και να τις μαγειρέψετε μία κάθε φορά σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιήστε μόνο 3-4 κουταλιές της σούπας κουρκούτι ανά κρέπα. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε και όσο μεγαλύτερη απλώνετε την κρέπα, τόσο πιο λεπτή θα είναι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο εκμάθησής μου παραπάνω, περιστρέφω το τηγάνι έτσι ώστε το κουρκούτι να τεντωθεί όσο μπορεί να φτάσει. Αν δεν το κάνετε αυτό, οι κρέπες σας θα είναι αρκετά πυκνές και θα έχουν γεύση σαν τορτίγια. Ακόμα νόστιμο, αλλά πολύ διαφορετικό. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με αγαπημένες γεμίσεις: Μου αρέσει να τα σερβίρω ζεστά με κρύα σαντιγί και φρέσκα μούρα. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση γιατί έχω πολλές γεμιστικές ιδέες που αναφέρονται παρακάτω για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Συνταγή της ημέρας: Κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά

Η κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά είναι μια γευστική και υγιεινή επιλογή, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Με την κρεμώδη υφή της και τη γεμάτη γεύση της, αυτή η σούπα σίγουρα θα σας ζεστάνει και θα σας ευχαριστήσει.

Μειώνοντας το αλάτι: Οδηγίες για υγιείς επιλογές τροφίμων

Μειώνοντας το αλάτι: Η μείωση της ποσότητας αλατιού στη διατροφή σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλή υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ελάττωση των κινδύνων για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Εγκυμοσύνη: Υγιεινές διατροφικές επιλογές για όταν λείπει η όρεξη

Εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη είναι μια καθοριστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, με πολλές φυσιολογικές και συναισθηματικές αλλαγές. Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Ελιές: Είναι το μυστικό για αναλλοίωτη μνήμη;

Ελιές: Οι ελιές είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και θρεπτικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της μνήμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελιών και ελαιολάδου

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Παντζάρια: Τα παντζάρια, συχνά παραμελημένα, είναι μια πηγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να προσθέσετε τα παντζάρια

Φακές: Μία εναλλακτική συνταγή

Φακές: Η σούπα φακής είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτική αξία, αλλά μπορείτε να της δώσετε μια ενδιαφέρουσα πινελιά με λίγα επιπλέον υλικά. Ακολουθεί μια συνταγή για σούπα φακής

Close Icon