Διατροφή

Brunch κρέπες αμύγδαλο: Μια πεντανόστιμη light συνταγή για κάθε στιγμή της ημέρας με αβοκάντο και φρούτα

Brunch κρέπες αμύγδαλο: Μια πεντανόστιμη light συνταγή για κάθε στιγμή της ημέρας με αβοκάντο και φρούτα

Brunch κρέπες αμύγδαλο: Ένα τυπικό brunch συνδυάζει στοιχεία πρωινού και μεσημεριανού, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι υποτίθεται να καλύψει δύο γεύματα. Αυτές οι κρέπες αποτελούν το ιδανικότερο superfood για μία γεμάτη ημέρα!

Το brunch είναι ένα γεύμα που τρώγεται αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα, γενικά μεταξύ 10:00 π.μ. και 14:00 μ.μ. Ένα τυπικό brunch συνδυάζει στοιχεία πρωινού και μεσημεριανού, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι υποτίθεται να καλύψει δύο γεύματα. Πολλοί το συνδέουν με τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα τις Κυριακές. Ίσως επειδή πολλοί άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν τα Σαββατοκύριακα, κάνοντας πιο ελκυστικό τον συνδυασμό πρωινού και μεσημεριανού νωρίς. Τεχνικά, όπως και το πρωινό, αυτό το γεύμα μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Δεν ξέρεις λοιπόν τι brunch να κάνεις για σένα και τον σύντροφό σου; Φτιάξε κρέπες και χρησιμοποίησε υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο σου. Για παράδειγμα, από το δικό μου σπίτι δεν λείπουν ποτέ οι ξηροί καρποί, τα αβοκάντο και τα φρούτα! Προσθέτοντας αμύγδαλα στο γεύμα σου, ο οργανισμός σου θα πάρει όλα τα απαραίτητα λιπαρά που χρειάζεται για να συνεχίσει την ημέρα του! Ακόμη, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ τα φρούτα αποτελούν πηγή φυτικών ινών και φρουκτόζης. Συνεπώς, δημιουργώντας κρέπες με τα συγκεκριμένα υλικά, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι κρέπες σου αποτελούν το ιδανικότερο superfood για μία γεμάτη ημέρα!

Υλικά Συνταγής:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 αβοκάντο κομμένο στη μέση, λιωμένο και ελαφρώς θρυμματισμένο
  • 2 ώριμα φρούτα ψιλοκομμένα και κομμένα σε φέτες
  • σπόροι από 1/2 ρόδι
  • ½ λάιμ, κομμένο σε 2 φέτες, για να το στύψουμε

Εκτέλεση συνταγής:

1. Χτυπάμε ένα αυγό και 1 1/2 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών, στροβιλίζοντας το τηγάνι για να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.
3. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά. (Δεν χρειάζεται να το αναποδογυρίσουμε). Το γυρίζουμε σε
πιατέλα και φτιάχνουμε άλλο ένα με 1 κ.σ. νερό, το υπόλοιπο αυγό, λάδι και αμύγδαλα.
4. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με το αβοκάντο, τα φρούτα και το ρόδι και στύβουμε το λάιμ στο τραπέζι.

Το γεύμα μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έχεις μπανάνες; Φτιάξε banoffee!

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Μπανάνες στον φούρνο από την αφρικανική ήπειρο

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.