Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Kρέπες: Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Kρέπες: Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

Κρέπες: Αν πιστεύετε ότι οι κρέπες είναι λεπτές και δύσκολες στην παρασκευή τους, αυτή η συνταγή για τις σπιτικές υγιεινές κρέπες θα το αλλάξει αυτό.

Η συνταγή αυτή κάνει μια γλυκιά κρέπα. Αλλά μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε. Για μια αλμυρή κρέπα, παραλείψτε το σιρόπι σφενδάμου και το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας. Αντικαταστήστε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα. Τώρα, έχετε μια αλμυρή κρέπα!


Πως να φτιάξετε σπιτικές υγιεινές κρέπες

 

  • Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και μετά προσθέτουμε με σύρμα τα υγρά υλικά
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλείφουμε με λάδι καρύδας
  • Ρίξτε το κουρκούτι στο τηγάνι και περιστρέψτε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο
  • Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζοντας όσο χρειάζεται μέχρι να στεγνώσουν οι κρέπες γύρω από τις άκρες
  • Ρίξτε σε ένα πιάτο, γεμίστε με πεντανόστιμα γαρνιτούρα και απολαύστε

Πως να φυλάσσετε και να ξανά ζεστάνετε τις κρέπες.

Αν φτιάξατε αρκετές κρέπες για να έχετε περισσότερες αύριο ← πάντα το σχέδιό μου, τότε στρώστε τις ανάμεσα σε λαδόκολλα και βάλτε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και δύο έως τρεις ημέρες. Για να το ξαναζεστάνουμε, ψήνουμε στα μικροκύματα για 10 δευτερόλεπτα. Ή, μπορείτε απλά να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα και να τα απολαύσετε με αυτόν τον τρόπο!

Αντικαταστατικά αλευριού

Φτιάχνω τις κρέπες μου με αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως. Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, επιλέξτε ένα αλεύρι χωρίς σιτάρι. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν χωρίς γλουτένη που αγοράζετε δεν κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται προϊόντα σίτου. Δοκιμάστε αυτά τα αλεύρια:

  • Ρυζάλευρο
  • Αλεύρι αμυγδάλου (εκτός αν χρειάζεστε χωρίς ξηρούς καρπούς)
  • Αλεύρι μανιόκας
  • Αλεύρι ρεβιθιού
  • Σόργο αλεύρι
  • Αλεύρι αμάρανθος
  • Αλεύρι Arrowroot

Βίγκαν κρέπες

Για να κάνετε αυτές τις νόστιμες κρέπες vegan, απλώς αντικαταστήστε τα αυγά. Ακολουθήστε αυτές τις μεθόδους:

  • Aquafaba: Το Aquafaba είναι το υγρό στο οποίο μαγειρεύονται τα όσπρια (όπως τα ρεβίθια και τα λευκά φασόλια). Το υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο αυγού. Τρεις κουταλιές της σούπας aquafaba θα αντικαταστήσουν ένα αυγό.
  • Σπόροι Chia: Οι σπόροι Chia μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως υποκατάστατο. Για να φτιάξετε ένα αυγό chia, πάρτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia, τοποθετήστε τους σε ένα μπολ και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Περιμένετε 5 λεπτά και έχετε ένα αυγό chia.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Συνταγή της ημέρας :Κρέπες αλλιώς

”Σπιτική κρέπα orac με γαλοπούλα και τυρί”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon