Διατροφή

Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων

Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων

Διατροφή : Δεδομένου ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι παντού, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινές επιλογές.

Είτε μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας, ένα έως δύο άτομα ή μια μεγαλύτερη ομάδα, ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να βελτιώνετε τις επιλογές φαγητού σας. Αφιερώνοντας χρόνο για να σχεδιάσετε ένα υγιεινό βραδινό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα λιγότερο υγιεινό δείπνο.

Μόλις προγραμματίσετε τα γεύματά σας, δημιουργήστε μια λίστα και αφιερώστε λίγο χρόνο στην επίσκεψή σας στο μανάβικο για να επιλέξετε συστατικά με χαμηλότερες θερμίδες . Ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν:

  • Πολλές κατσαρόλες και σάλτσες κρέατος χρησιμοποιούν σούπες κρέμας ως βάση. Χρησιμοποιήστε μια σούπα κρέμας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  • Αντικαταστήστε ένα τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε κατσαρόλες και σάλτσες λαχανικών. Όταν χρησιμοποιείτε έντονα αρωματισμένο τυρί, όπως το τσένταρ και η παρμεζάνα, μπορείτε συνήθως να μειώσετε την ποσότητα σε μια συνταγή για να εξοικονομήσετε θερμίδες χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.
  • Δοκιμάστε ένα κολλώδες σπρέι μαγειρικής ή μια μικρή ποσότητα μαγειρικού λαδιού για σοτάρισμα αντί να τηγανίζετε με στερεό λίπος.
  • Εάν χρησιμοποιείτε αλεσμένο βόειο κρέας για tacos ή σάλτσα κρέατος για μακαρόνια, αναζητήστε μια ποικιλία χαμηλότερων λιπαρών όπως αλεσμένο στρογγυλό ή κόντρα φιλέτο ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το στήθος γαλοπούλας χωρίς δέρμα. Μόλις ροδίσετε το κρέας, στραγγίστε για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος.
  • Αντί για εκδόσεις με λιπαρές ουσίες μαγιονέζας, βούτυρου και σαλάτας, δοκιμάστε αυτές που έχουν χαμηλότερες θερμίδες, ολικό λίπος, κορεσμένο λίπος και τρανς λίπος.

  • Ρίξτε μια ματιά στα παγωμένα φαγητά για γρήγορη, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες πλευρικά πιάτα. Μπορείτε να βρείτε κομμένα πράσινα φασόλια, καρότα σε φέτες και άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων. Αποφύγετε αυτές με πρόσθετες σάλτσες κρέμας, βουτύρου ή τυριού καθώς αυτά τα συστατικά μπορούν να προσθέσουν θερμίδες. Μπορείτε να ψεκάσετε γρήγορα αυτά τα λαχανικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε μερικές σούπες και ορεκτικά, μπορεί επίσης να μπορείτε να προσθέσετε ξηρά φασόλια για να επεκτείνετε τη συνταγή και να βελτιώσετε τη θρεπτική αξία. Αυτό γίνεται εύκολα σε σούπες και τσίλι με βάση τα λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε απλώς ένα φλιτζάνι κονσερβοποιημένα λευκά φασόλια, φασόλια νεφρών ή φασόλια pinto στη συνταγή. Ως άλλο παράδειγμα, εάν φτιάχνετε enchiladas, ξεπλύνετε ένα κουτί με μαύρα φασόλια και προσθέστε τα στο αλεσμένο κρέας.

Ακολουθεί βίντεο για σωστή διατροφή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Έτσι θα διατηρήσετε το βάρος σας

Κορωνοϊός εμβόλιο : Νοσήματα που καταστούν αδύνατο τον εμβολιασμό

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.