Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Επιθυμείτε να φάτε κάτι υγιεινό και θρεπτικό; Φτιάξτε ρύζι από κουνουπίδι. Διατηρήστε το στη κατάψυξη για ένα μήνα.

Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι! Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να το καλύψετε ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).

Πόσο διαρκεί το ρύζι κουνουπιδιού;

Αν μετατρέψετε το κουνουπίδι σε ρύζι και το αφήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες, δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά. Επομένως, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να το καταψύξετε.

Μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι

Το μαγείρεμα του ρυζιού κουνουπιδιού το εμποδίζει να αναπτύξει μια φοβερή μυρωδιά τόσο γρήγορα. Το μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι διατηρείται για περίπου 4 ημέρες σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.

Μπορείτε να παγώσετε το ρύζι από κουνουπίδι;

Ναί! Συνιστούμε να καταψύξετε το κουνουπίδι ρυζιού αφού βγάλετε την υγρασία και πριν το μαγείρεμα. Καταψύξτε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 1 μήνα.

Συστατικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι

Οδηγίες παρασκευής

  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κουνουπίδι και μετά αφαιρείτε όλα τα φύλλα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τρίφτη σε κουτί, κόψτε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια και χρησιμοποιήστε τις μεσαίου μεγέθους τρύπες, για να τρίψετε σε «ρύζι». Εάν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων, κόψτε σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε το εξάρτημα του τρίφτη για να τρίψετε το κουνουπίδι σε «ρύζι».
  • Προαιρετικά: Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και πιέστε για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία που μπορεί να μουσκέψει το πιάτο σας.
  • Μόλις έχετε το ρύζι κουνουπίδι σας, είναι εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να το απολαύσετε ωμό)!

  • Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Σκεπάστε με ένα καπάκι ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).
  • Χρησιμοποιήστε ρύζι κουνουπιδιού σε συνταγές που απαιτούν ρύζι, όπως stir fries ή τηγανητό ρύζι! Αποθηκεύστε τα υπολείμματα στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Αποθηκεύστε το άψητο ρύζι κουνουπίδι στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξουμε το μπρόκολο στην διατροφή μας;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Πώς μπορείτε να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά;

Ποια σνακ είναι τα καλύτερα για τη θάλασσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.