Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι!

Διατροφή: Επιθυμείτε να φάτε κάτι υγιεινό και θρεπτικό; Φτιάξτε ρύζι από κουνουπίδι. Διατηρήστε το στη κατάψυξη για ένα μήνα.

Δημιουργήστε ρύζι από κουνουπίδι! Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να το καλύψετε ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).

Πόσο διαρκεί το ρύζι κουνουπιδιού;

Αν μετατρέψετε το κουνουπίδι σε ρύζι και το αφήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες, δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά. Επομένως, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να το καταψύξετε.

Μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι

Το μαγείρεμα του ρυζιού κουνουπιδιού το εμποδίζει να αναπτύξει μια φοβερή μυρωδιά τόσο γρήγορα. Το μαγειρεμένο ρύζι κουνουπίδι διατηρείται για περίπου 4 ημέρες σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.

Μπορείτε να παγώσετε το ρύζι από κουνουπίδι;

Ναί! Συνιστούμε να καταψύξετε το κουνουπίδι ρυζιού αφού βγάλετε την υγρασία και πριν το μαγείρεμα. Καταψύξτε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 1 μήνα.

Συστατικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι

Οδηγίες παρασκευής

  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κουνουπίδι και μετά αφαιρείτε όλα τα φύλλα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τρίφτη σε κουτί, κόψτε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια και χρησιμοποιήστε τις μεσαίου μεγέθους τρύπες, για να τρίψετε σε «ρύζι». Εάν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων, κόψτε σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε το εξάρτημα του τρίφτη για να τρίψετε το κουνουπίδι σε «ρύζι».
  • Προαιρετικά: Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και πιέστε για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία που μπορεί να μουσκέψει το πιάτο σας.
  • Μόλις έχετε το ρύζι κουνουπίδι σας, είναι εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να το απολαύσετε ωμό)!

  • Απλά σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Σκεπάστε με ένα καπάκι ώστε το κουνουπίδι να αχνίσει και να γίνει πιο τρυφερό. Μαγειρέψτε για συνολικά 5-8 λεπτά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε όπως θέλετε (όπως με σάλτσα σόγιας ή αλατοπίπερο).
  • Χρησιμοποιήστε ρύζι κουνουπιδιού σε συνταγές που απαιτούν ρύζι, όπως stir fries ή τηγανητό ρύζι! Αποθηκεύστε τα υπολείμματα στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Αποθηκεύστε το άψητο ρύζι κουνουπίδι στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να εντάξουμε το μπρόκολο στην διατροφή μας;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Πώς μπορείτε να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά;

Ποια σνακ είναι τα καλύτερα για τη θάλασσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 τροφές για την καταπολέμηση της κούρασης

Κούραση διατροφή: Η κόπωση μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην καθημερινή ζωή, επηρεάζοντας την παραγωγικότητα και τη συνολική ευημερία. Η ενσωμάτωση ορισμένων τροφών στη διατροφή

Ζάχαρη καρύδας: Είναι πράγματι τόσο υγιεινή;

Ζάχαρη καρύδας: Η ζάχαρη καρύδας έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στην κανονική επιτραπέζια ζάχαρη. Προέρχεται από το χυμό του φοίνικα καρύδας και υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία,

Πώς βοηθάει το λεμονόνερο στην αποβολή των λίθων στα νεφρά;

Λεμονόνερο: Δεν πρέπει να το σκεφτείτε ως θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά Η ποσότητα του κιτρικού οξέος που μπορείτε να πάρετε από μια λογική ποσότητα λεμονιού μπορεί να μην είναι αρκετή για να επηρεάσει σημαντικά το pH των ούρων σας.

Η θρεπτική αξία των σπόρων καρπουζιού και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Σπόροι καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού, που συχνά απορρίπτονται, προσφέρουν στην πραγματικότητα αρκετά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται με μέτρο. Αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να τους απολαύσετε καβουρδισμένους,

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξετε τα φασολάκια στην διατροφή σας

Σαλάτα φασολάκια: Η σαλάτα με πράσινα φασόλια είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τραγανά τρυφερά πράσινα φασόλια με ζωηρά ντοματίνια, πεντανόστιμα κόκκινα κρεμμύδια και τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συνταγή για νουντλς με σάλτσα φυστικιού, εύκολη και οικονομική

Συνταγή νούτλς: Τα noodles με σάλτσα φυστικιού είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη γεύση του φυστικοβούτυρου με τις αλμυρές γεύσεις της σάλτσας σόγιας, του σκόρδου και του τζίντζερ

Close Icon