Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.



Ψάχνετε να βρείτε μία συνταγή για όλη την οικογένεια; Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και κάποιος που δεν τρώει κουνουπίδι θα το απολαύσει!

Φτιάξτε μια συνταγή με κουνουπίδι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο με λήμμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, οι σπόροι αφαιρούνται αν θέλετε, ψιλοκομμένη
  • κομμάτι τζίντζερ ρίζας μεγέθους αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι, σπασμένο
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μεγάλη χούφτα χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μείγμα του κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό για να καλυφθεί.
  • Αδειάζουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Οι μισοί θάβουν τους κρόκους των αυγών στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύπτουν και συνεχίζουν να σιγοβράζουν απαλά για άλλα 1-2 λεπτά για να ζεσταθούν. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και κόλιανδρο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικά nuggets λαχανικών για υγιεινή απόλαυση

Ετοιμάζουμε ομελέτα με λαχανικά, απλά και όμορφα

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Τι να επιλέξω;

Φρέσκα ή Αποξηραμένα Φρούτα: Η επιλογή μεταξύ αποξηραμένων και φρέσκων φρούτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι διατροφικές ανάγκες, η ευκολία και τα προσωπικά προτιμήματα. Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα,

Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα 

Συνταγή χειμώνας: Το μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την αρωματική γεύση του λεμονιού. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, προσφέρει γεύσεις που μαγνητίζουν τους πάντες.

Μαρούλι: Ένας θαυματουργός σύμμαχος για διαβητικούς

Μαρούλι:Πολύτιμος σύμμαχος για τους διαβητικούς. Χάρη στη χαμηλή θερμιδική του αξία, τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Σπιτική πίτσα: 5 ιδέες για να μην βαρεθείτε ποτέ

Σπιτική πίτσα: Η παρασκευή σπιτικής πίτσας είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ακολουθούν πέντε νόστιμες ιδέες για πίτσες

Τσάι: Ποια είδη τσαγιού βελτιώνουν την πέψη;

Τσάι: Οι κατάλληλες τσάι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της πέψης, ανακουφίζοντας από πεπτικά προβλήματα και ενισχύοντας τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα τσάγια

Πώς προστατεύει το ακτινίδιο την υγεία της καρδιάς;

Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας

Μαύρο τσάι: Με αυτόν τον τρόπο πραστατεύει την υγεία του εγκεφάλου

Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως και εκτός από τις ευχάριστες γεύσεις και τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, έχει και πολλά οφέλη για τον εγκέφαλο. Η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού

Close Icon