Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

Διατροφή: Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.


Ψάχνετε να βρείτε μία συνταγή για όλη την οικογένεια; Φτιάξτε κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτα. Αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς η πατάτα θα σας δώσει τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε και τα άλλα δύο συστατικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Η συνταγή αυτή είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και κάποιος που δεν τρώει κουνουπίδι θα το απολαύσει!

Φτιάξτε μια συνταγή με κουνουπίδι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Συστατικά συνταγής:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο με λήμμα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, οι σπόροι αφαιρούνται αν θέλετε, ψιλοκομμένη
  • κομμάτι τζίντζερ ρίζας μεγέθους αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι, σπασμένο
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 6 βραστά αυγά, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μεγάλη χούφτα χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο μείγμα του κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό για να καλυφθεί.
  • Αδειάζουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Οι μισοί θάβουν τους κρόκους των αυγών στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύπτουν και συνεχίζουν να σιγοβράζουν απαλά για άλλα 1-2 λεπτά για να ζεσταθούν. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και κόλιανδρο.

Καλή μας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικά nuggets λαχανικών για υγιεινή απόλαυση

Ετοιμάζουμε ομελέτα με λαχανικά, απλά και όμορφα

Πώς θα αποφύγετε την υπερκατανάλωση υδατανθράκων

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon