Διατροφή

Διαιτητικό Γέυμα: Η καρμπονάρα με χαμηλά λιπαρά

Διαιτητικό Γέυμα: Η καρμπονάρα με χαμηλά λιπαρά
Όλα τα φαγητά, ακόμα και αυτά που έχουν επικρατήσει να θεωρούνται ως πιο παχυντικά, ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτούν, μπορούν να μετατραπούν σε ένα ωφέλιμο και διαιτητικό γεύμα για την υγεία μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα την καρμπονάρα. Η κρέμα γάλακτος, το μπέικον σε συνδυασμό με τα τυριά την καθιστούν ένα παχυντικό πιάτο. […]

Όλα τα φαγητά, ακόμα και αυτά που έχουν επικρατήσει να θεωρούνται ως πιο παχυντικά, ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτούν, μπορούν να μετατραπούν σε ένα ωφέλιμο και διαιτητικό γεύμα για την υγεία μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα την καρμπονάρα. Η κρέμα γάλακτος, το μπέικον σε συνδυασμό με τα τυριά την καθιστούν ένα παχυντικό πιάτο. Πάμε να τη μετατρέψουμε σε διαιτητικό; Η παρακάτω συνταγή περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την συμβατική καρμπονάρα –χρησιμοποιώ τον ιταλικό όρο, για να συνεννοηθούμε, γνωρίζοντας πως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος αλλά αυγό. Σας πρόλαβα!

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι

5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

4-5 μεγάλα μανιτάρια λευκά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα από τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί και κομμένα σε λεπτά φετάκια.

Ανακατεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά.

Στη συνέχει ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.