Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Φτιάξτε την αμυγδαλόπιτα των ονείρων σας και εντυπωσιάστε με λίγα υλικά και γρήγορη παρασκευή

Αμυγδαλόπιτα: Φτιάξτε την αμυγδαλόπιτα των ονείρων σας και εντυπωσιάστε με λίγα υλικά και γρήγορη παρασκευή

Αμυγδαλόπιτα: Έχετε όρεξη για μια γλυκιά, πεντανόστιμη πίτα; Δοκιμάστε αμυγδαλόπιτα και θα τη λατρέψετε για τη γεύση και την ευκολία της.

Οι πίτες είτε αλμυρές είτε γλυκές, έχουν πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο. Είναι μια εύκολη σχετικά παρασκευή και γι’αυτό πολλοί την προτιμούν. Οι γλυκές βέβαια πίτες είναι οι πραγματικές «σταρ»στον τομέα πίτα. Μία από τις πιο πολυμαγειρεμένες πίτες εκτός από την μηλόπιτα είναι και η αμυγδαλόπιτα. Τα αμύγδαλα είναι ο αγαπημένος ξηρός καρπός πολλών ανθρώπων. Με τη γλύκα τους και τους πολλούς τρόπους επεξεργασίας τους, κατέχουν επάξια την πρώτη θέση στην διατροφική αλυσίδα και στις προτιμήσεις των ανθρώπων. Με αυτή την λογική, πολλοί από τους πιο γνωστούς ζαχαροπλάστες του χώρου έχουν πειραματιστεί και έχουν φτιάξει κάποιες από τις νοστιμότερες επιλογές με αμύγδαλο και μία από αυτές τις επιλογές είναι και η αμυγδαλόπιτα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πως φτιάχνεται μία από τις πιο εύκολες, τις πιο οικονομικές και τις πιο νόστιμες αμυγδαλόπιτες στον κόσμο.

Υλικά για αμυγδαλόπιτα:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού 
  • 1/4 φλιτζάνιου μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα φρυγανισμένα
  • 1 άψητη βάση ζαχαροπλαστικής 
  • Ελαφρώς γλυκιά σαντιγί (για όσους την προτιμούν)

Παρασκευή:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα 3 μεγάλα αυγά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού μαζί με το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Μην ξεχάσετε να ρίξετε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλο. Έπειτα ρίξτε τα όλα στη βάση ζαχαροπλαστικής και ψήνετε. Ψήνετε στους 200° για 10 λεπτά στον αέρα. Μειώστε τη θερμότητα στους 170 °και ψήστε για 35 με 40 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω – κάτω ή και περισσότερο μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα το βυθίζετε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει και για τους λάτρεις της σαντιγί μπορείτε να το γαρνίρετε με αυτή και κομμάτια φρούτων (συνήθως μήλο ή βατόμουρα). 

Η συγκεκριμένη αμυγδαλόπιτα σερβίρετε σε γνωστά εστιατόρια με παγωτό βανίλια ή συνοδεύει ένα δροσερό amaretto. Όσοι από εσάς το φτιάξετε στο σπίτι και δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συνοδευτικά, απολαύστε το με το τσάι σας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Μην διστάζετε και ξεκινήστε τώρα να φτιάχνετε την αμυγδαλόπιτα για μια ευχάριστη έκπληξη στην οικογένειά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 1000+1 χρήσεις του αμυγδάλου

Καφές αμυγδάλου: Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυλούχα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε

Άμυλο διατροφή: Πολλά επεξεργασμένα αμυλούχα τρόφιμα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις όταν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα.

Μη αμυλούχα τρόφιμα για να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Άμυλο διατροφή: Σε αντίθεση με τις φυτικές ίνες, οι οποίες μέσω της πέψης για να προωθούν την υγιή λειτουργία του εντέρου, το άμυλο διασπάται, αφομοιώνεται και απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος και δεν προάγει την υγιή πεπτική λειτουργία.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Το μοτίβο της ψυχογενούς βουλιμίας είναι ένας συνδυασμός κραιπάλης-κάθαρσης.

Ο ρόλος του θεραπευτή εδώ είναι να συνοδεύσει τον θεραπευόμενο σε αυτό το ταξίδι αυτοβελτίωσης, να τον αμφισβητήσει όταν χρειάζεται, να τον προβληματίσει, να τον συναισθανθεί και να τον αποδεχθεί, ώστε ο θεραπευόμενος να αισθανθεί ασφαλής ότι είναι εντάξει να είναι ο εαυτός του.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο που είναι κατάλληλες για πριν τον ύπνο

Και τέλος, αν και δεν είναι ακριβώς τροφή, τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να λαμβάνονται σε συχνή βάση με νερό ως μέρος της ρουτίνας χαλάρωσής σας. Ένα καλό συμπλήρωμα προάγει τον βαθύ και ξεκούραστο ύπνο, βοηθώντας να χαλαρώσει ο νους.