ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Covid-19: Πώς ο covid19 συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης υπερδραστήριας κύστης;

Covid-19: Πώς ο covid19 συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης υπερδραστήριας κύστης;

Covid-19: Η μόλυνση από τον COVID-19 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νέων ή επιδείνωσης συμπτωμάτων υπερδραστήριας κύστης, σύμφωνα με μελέτη.

Η μόλυνση από τον COVID-19 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νέων ή επιδείνωσης συμπτωμάτων υπερδραστήριας κύστης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του European Urology Open Science.

Covid-19 και υπερδραστήρια κύστη

Ο Ly Hoang Roberts, από την Ιατρική Σχολή William Beaumont του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στο Royal Oak του Μίσιγκαν, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν τη συχνότητα εμφάνισης κυστίτιδας που σχετίζεται με τον COVID-19 (CAC) και τη συσχέτισή της με τα επίπεδα αντισωμάτων κοροναϊού-2 του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου. Η ανάλυση περιελάμβανε 1.895 υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης που συμμετείχαν στην ομάδα μελέτης BLAST COVID.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 27,4 τοις εκατό όσων είχαν μόνο θετική ορολογία (ασυμπτωματικός COVID-19) και το 37,8 τοις εκατό εκείνων με θετική αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (συμπτωματικός COVID-19) είχαν αύξηση 1 ή περισσότερου βαθμού στο Ερωτηματολόγιο Διεθνούς Διαβούλευσης για την Ακράτεια- υπερδραστήρια κύστη από την έναρξη, έναντι 15,8 τοις εκατό των μη μολυσμένων ασθενών (αναλογίες πιθανοτήτων, 2,0 και 3,2, αντίστοιχα).

«Η ακριβής παθοφυσιολογία του CAC δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, αν και άλλοι έχουν υποθέσει ότι η αύξηση της συστηματικής φλεγμονής στη λοίμωξη COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή της ουροδόχου κύστης και επομένως ενοχλητικά συμπτώματα του ουροποιητικού», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υψηλός κίνδυνος σοβαρής COVID για ασθενείς με καρκίνο σε ανοσοθεραπεία, λένε ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Τα νέα εμβόλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid19

COVID-19: Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ συνέχισε να μειώνεται το 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης