Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Long Covid-19: 1 στους 14 πολίτες των ΗΠΑ υποφέρουν από μακρά Covid

Long Covid-19: 1 στους 14 πολίτες των ΗΠΑ υποφέρουν από μακρά Covid

Long Covid-19: Η μακρά COVID, που χαρακτηρίζεται από επίμονα συμπτώματα μετά από λοίμωξη από COVID-19, επηρεάζει περίπου έναν στους 14 Αμερικανούς ενήλικες.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Συνέντευξης για την Υγεία του 2022 αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη επίδραση της μακράς COVID σε σημαντικό τμήμα του αμερικανικού πληθυσμού. Η μακρά COVID, που χαρακτηρίζεται από επίμονα συμπτώματα μετά από λοίμωξη από COVID-19, επηρεάζει περίπου έναν στους 14 Αμερικανούς ενήλικες. Αυτή η στατιστική ρίχνει φως στις βαθιές και διαρκείς επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία.

Covid-19

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε ως σύντομο έγγραφο NCHS Data Brief, παρουσιάζει μια λεπτομερή εικόνα της μακροχρόνιας επικράτησης του COVID και των ομάδων που επηρεάζονται περισσότερο από αυτόν. Μεταξύ των βασικών ευρημάτων του:

  • Επιπολασμός: Περίπου το 7% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν βιώσει μακροχρόνιο COVID σε κάποιο σημείο, ενώ πάνω από το 3% εξακολουθεί να παλεύει με τις επιπτώσεις του. Αυτοί οι αριθμοί υπογραμμίζουν τον σημαντικό αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας μετά την COVID-19.
  • Δημογραφικά στοιχεία: Το μακροχρόνιο COVID δεν αποτελεί συνθήκη ίσων ευκαιριών. Οι γυναίκες, οι νεαροί ενήλικες (ιδιαίτερα οι ηλικίας 35-49 ετών) και τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα εισοδήματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροχρόνιο COVID. Οι Ισπανόφωνοι και οι λευκοί Αμερικανοί παρουσιάζουν επίσης υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας COVID σε σύγκριση με τους Ασιάτες ή τους Μαύρους Αμερικανούς.
  • Γεωγραφικές παραλλαγές: Είναι ενδιαφέρον ότι οι ενήλικες που ζουν σε αγροτικές περιοχές ή μικρές πόλεις είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μακροχρόνιο COVID (σχεδόν 8%) σε σύγκριση με τους ομολόγους τους σε μεγαλύτερες πόλεις (περίπου 6%). Οι λόγοι πίσω από αυτή τη γεωγραφική διαφορά μένει να διερευνηθούν.
  • Παιδιά και μακροχρόνιος COVID: Ευτυχώς, τα παιδιά έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τη μακρά COVID-19. Λίγο πάνω από το 1% των παιδιών στην Αμερική έχουν βιώσει μακροχρόνια COVID-19, με περίπου 0,5% να έχει προσβληθεί επί του παρόντος. Οι έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μακρά COVID σε σύγκριση με τα μικρότερα παιδιά.
  • Εμβολιασμός: Ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι παρέχει προστασία έναντι του μακροχρόνιου COVID. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο μακροχρόνιος COVID-19 είναι πιο συχνός μεταξύ εκείνων που δεν εμβολιάστηκαν όταν προσβλήθηκαν από τον COVID-19. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του εκτεταμένου εμβολιασμού, ακόμη και για εκείνους που μπορεί να μην διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρό COVID-19.

 

Η μακρά COVID περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, όπως «ομίχλη του εγκεφάλου», χρόνια κόπωση, αναπνευστικά προβλήματα, αίσθημα παλμών, πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου και προκλήσεις ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη και άγχος. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επιμείνουν για μήνες μετά την αρχική μόλυνση COVID-19, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των προσβεβλημένων.

Ενώ η έρευνα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον επιπολασμό και τα δημογραφικά στοιχεία του μακροχρόνιου COVID, υπογραμμίζει επίσης την πολυπλοκότητα και το μυστήριο γύρω από την πάθηση. Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να κατανοήσουν τις υποκείμενες αιτίες, τις παραλλαγές στα συμπτώματα και τις αποτελεσματικές θεραπείες. Όπως σημειώνει ο Δρ. Amesh Adalja, ανώτερος μελετητής στο Johns Hopkins Center for Health Security, η ιατρική και επιστημονική κοινότητα μόλις αρχίζει να χαράζει την επιφάνεια στην κατανόηση αυτής της πάθησης, η οποία παραμένει πρόκληση για τη διάγνωση και την αποτελεσματική διαχείριση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι εξετάσεις αίματος βοηθούν στην θεραπεία για τον Covid-19;

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Πότε γίνονται οι πληρωμές στους συνταξιούχους;

Νόσος Χ: Ίσως είναι πιο θανατηφόρα από την πανδημία Covid

Εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για Covid και γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να θέσετε όρια και να αντιμετωπίσετε τα τοξικά πεθερικά σας;

Τοξικά πεθερικά: Η ενασχόληση με τοξικά πεθερικά μπορεί να είναι μια προκλητική και συναισθηματικά επιβαρυντική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές για τη διαχείριση και την πλοήγηση αυτής της δύσκολης κατάστασης

Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Pastel de Nata: Τα Pastéis de Nata, γνωστά και ως πορτογαλικές τάρτες κρέμας, είναι μια απολαυστική απόλαυση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση κρέμας που περικλείεται σε ένα τραγανό, ξεφλουδισμένο κέλυφος ζαχαροπλαστικής.

Μια φυσική θεραπεία με ξινό χυμό κερασιού και το οφέλη του στη γλυκόζη στο αίμα

Χυμός κερασιού: Ο χυμός  κερασιού, που προέρχεται από τα κεράσια Montmorency, έχει κερδίσει δημοτικότητα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ αυτών, η επίδρασή του στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη

Μήπως τελικά βοηθάει την σχέση σας με τον σύντροφο σας;

Τηλεόραση σχέση: Η παρακολούθηση μιας εκπομπής με τον σύζυγό σας μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσμού για διάφορους λόγους, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην ενίσχυση της σύνδεσής σας.

Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο του γήρατος;

Γήρανση αντιμετώπιση: Ο φόβος της γήρανσης είναι ένα φυσικό συναίσθημα που πολλοί άνθρωποι βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε αυτόν τον φόβο

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Close Icon