ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αυτισμός: Η έκταση των αναπτυξιακών καθυστερήσεων ποικίλλει ανάλογα με τον φάσμα του αυτισμού

Αυτισμός: Η έκταση των αναπτυξιακών καθυστερήσεων ποικίλλει ανάλογα με τον φάσμα του αυτισμού

Αυτισμός: Η μελέτη καταδεικνύει σημαντική αναπτυξιακή μεταβλητότητα σε διαφορετικές συνθήκες και παρέχει σημαντικό πλαίσιο για την κατανόηση της φαινοτυπικής και αιτιολογικής ετερογένειας του αυτισμού

Η πρόοδος του αναπτυξιακού ορόσημου στον αυτισμό ποικίλλει σημαντικά υπό διαφορετικές συνθήκες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Ιουλίου στο JAMA Pediatrics. Η Susan S. Kuo, Ph.D., από το Broad Institute of MIT και το Harvard στο Cambridge της Μασαχουσέτης, και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν τη μεταβλητότητα στην ηλικία στην οποία τα αυτιστικά άτομα επιτυγχάνουν βασικά αναπτυξιακά ορόσημα.

Αυτισμός

Η ανάλυση περιελάμβανε 17.098 αυτιστικά άτομα και 4.145 αδέρφια χωρίς διάγνωση αυτισμού (ηλικίες 4 έως 17 ετών). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με αυτισμό εμφάνισαν καθυστερήσεις στην επίτευξη των ορόσημων σε σχέση με τα μη επηρεασμένα αδέρφια τους, με διάμεσες καθυστερήσεις που κυμαίνονταν από 0,7 έως 19,7 μήνες. Η παρουσία συνυπάρχουσας διανοητικής αναπηρίας, που φέρει μια σπάνια γενετική παραλλαγή που σχετίζεται με νευροαναπτυξιακή διαταραχή και η διάγνωση αυτισμού στην ηλικία των 5 ετών συσχετίστηκε με πιο σοβαρές και πιο μεταβλητές καθυστερήσεις στον αυτισμό.

Υπήρξε επίσης μια συσχέτιση μεταξύ πιο σοβαρών και πιο μεταβλητών καθυστερήσεων και της συμμετοχής σε προηγούμενες κοορτές μελέτης, σύμφωνα με τη διαγνωστική και διαγνωστική επέκταση του αυτισμού τα τελευταία 30 χρόνια.

“Ως η μεγαλύτερη περίληψη μέχρι σήμερα για την επίτευξη αναπτυξιακού ορόσημου στον αυτισμό, από ό,τι γνωρίζουμε, αυτή η μελέτη καταδεικνύει σημαντική αναπτυξιακή μεταβλητότητα σε διαφορετικές συνθήκες και παρέχει σημαντικό πλαίσιο για την κατανόηση της φαινοτυπικής και αιτιολογικής ετερογένειας του αυτισμού”, γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Ερευνητές ανακαλύπτουν λύσεις για την προκατάληψη του φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό λαμβάνουν πιο εστιασμένη κοινοτική φροντίδα

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.