ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός Οφέλη Περπάτημα: Πώς το περπάτημα οφελεί την υγεία μας [vid]

Αθλητισμός Οφέλη Περπάτημα: Πώς το περπάτημα οφελεί την υγεία μας [vid]

Αθλητισμός Οφέλη Περπάτημα: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας. Η λίστα των ωφελών που φέρνει το περπάτημα στη ζωή σας είναι μακρά. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια ιδέα.

Ένα πλήθος μελετών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα βελτιώνει τη φυσική και ψυχική σας υγεία, ενδυναμώνει την υγεία της καρδιάς, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης, τα συμπτώματα της κούρασης, ενισχύει τη διάθεση και ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις. Επιπλέον, το τακτικό περπάτημα μπορεί να αποτρέψει την αύξηση βάρους, να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και χρόνιων παθήσεων, να βελτιώσει συνολικά την αντοχή και ανθεκτικότητά σας, την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας μια καλύτερη στάση του σώματος και η λίστα των οφελών είναι ακόμη μακρά.

Συγκρίνοντας τα ευρήματα μελετών υγείας των δρομέων με αυτές που παρακαλοθουθούσαν την υγεία όσων περπατούν τακτικά, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενέργεια που καταβάλλεται για περπάτημα μέτριας και έντονης έντασης έφερε τα ίδια οφέλη στους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, παρατήρησαν παρόμοιες μειώσεις του κινδύνου ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής χοληστερόλης, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσον αφορά μερικούς πολύ σημαντικούς δείκτες της υγείας μας, το περπάτημα μέτριας/έντονης έντασης μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με το τρέξιμο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι καταναλώνετε την ίδια ποσότητα ενέργειας. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για όσους από εμάς δυσκολευόμαστε και μόνο στην ιδέα να πάμε για τρέξιμο.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποστηρίξει το ίδιο πλαίσιο, διαπιστώνοντας ότι ένας καθημερινός περίπατος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και να μειώσει τις ημέρες νοσηλείας κάθε χρόνο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το περπάτημα έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ακόμη και έως και 39 τοις εκατό (πάντα σε σύγκριση με ένα μοντέλο πιο καθιστικής ζωής). Ειδικότερα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι όσοι ακολούθησαν ένα πρόγραμμα περπατήματος έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις στην αρτηριακή πίεση, επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, μείωση του σωματικού λίπους και βάρους, μειωμένη χοληστερόλη, βελτιωμένες βαθμολογίες σε τεστ κατάθλιψης και αυξημένα επίπεδα αντοχής.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων

Οργασμός : Οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.

Οι οδηγίες του υπολογιστή θα μπορούσαν να μειώσουν την εμπειρική χρήση αντιβιοτικών για ουρολοίμωξη

«Αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη στρατηγική για τη μείωση των αντιβιοτικών εκτεταμένου φάσματος σε έως και 200.000 ενήλικες που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ και λαμβάνουν άσκοπα ευρέα αντιβιοτικά για ουρολοίμωξη ετησίως», γράφουν οι συγγραφείς.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.