ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσκηση: Οφέλη από το γρήγορο περπάτημα για διαβητικούς ασθενείς

Άσκηση: Οφέλη από το γρήγορο περπάτημα για διαβητικούς ασθενείς

Άσκηση: Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γρήγορο περπάτημα μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα με κανονικό ρυθμό.

Για τα άτομα με διαβήτη, το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε λίγη άσκηση που είναι τόσο απλή όσο και αποτελεσματική. Αλλά όλοι συμμεριζόμαστε την πεποίθηση ότι το τακτικό, ανά πάσα στιγμή περπάτημα είναι ευεργετικό για τη διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γρήγορο περπάτημα μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα με κανονικό ρυθμό.

Τι είναι το γρήγορο περπάτημα;

Η σωματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει περπάτημα με ρυθμό που είναι πιο γρήγορος από έναν χαλαρό περπάτημα και αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό ονομάζεται γρήγορο περπάτημα. Ένας καλός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν περπατάτε με γρήγορο ρυθμό είναι να μετράτε 100 βήματα το λεπτό και να ελέγξετε αν μπορείτε ακόμα να μιλάτε, αλλά όχι να τραγουδάτε, κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για ένα γρήγορο περπάτημα:

  • Προθέρμανση: Ξεκινήστε με ένα περπάτημα προθέρμανσης 5–10 λεπτών για να αυξήσετε σταδιακά τον καρδιακό σας ρυθμό και να προετοιμάσετε το σώμα σας για άσκηση.
  • Κουνήστε τα χέρια σας: Κουνήστε τα χέρια σας φυσικά για να αυξήσετε την ταχύτητά σας και να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ενέργεια.
  • Εστίαση στη στάση: Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, χαλαρώστε τους ώμους και διατηρήστε μια ευθεία στάση για να σας βοηθήσει να περπατάτε πιο αποτελεσματικά.
  • Προγραμματίστε τον χρόνο σας: Προσδιορίστε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα και μείνετε σε αυτήν με συνέπεια.
  • Παρακολουθήστε την πρόοδό σας: Στόχος να περπατάτε για 30 λεπτά ή περισσότερο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια και την ένταση καθώς αισθάνεστε πιο άνετα.

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να θεραπεύσει τον διαβήτη καλύτερα από το κανονικό περπάτημα για πολλούς λόγους:

  • Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τη ροή του αίματος, γεγονός που βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  • Καίει περισσότερες θερμίδες από το συνηθισμένο περπάτημα, το οποίο βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη διατηρώντας ένα υγιές βάρος.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το επίπεδο φυσικής κατάστασης, η κατάσταση της υγείας και τα ιατρικά προβλήματα καθορίζουν τον κατάλληλο τύπο και την ένταση της άσκησης. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης με έναν γιατρό για τη διαχείριση του διαβήτη σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κάντε την άσκηση καθημερινή σας συνήθεια

Πώς μπορείτε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά;

Πώς μπορούν οι πολεμικές τέχνες να βελτιώσουν το σώμα σας και το μυαλό σας;

Ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρώτη κλινική δοκιμή ιατρικής ακριβείας στον καρκίνο του πνεύμονα με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

"Το Lung-MAP έφερε σε επαφή την ακαδημαϊκή κοινότητα, την υπεράσπιση, τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τη βιομηχανία, με κοινό στόχο να φέρει νέες εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου σε όλους τους ασθενείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα. Είμαι υπερήφανος για τα επιτεύγματα που πετύχαμε μαζί την τελευταία δεκαετία και ανυπομονώ να βοηθήσω άλλους να διαμορφώσουν προγράμματα που βασίζονται στην επιτυχία του Lung-MAP", δήλωσε ο Herbst.

Ποιες τροφές πρέπει να περιορίσετε για υγιή καρδιά;

Υψηλή χοληστερόλη: Με τη σωστή διατροφή και τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την υψηλή χοληστερόλη και να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το φαγητό σας;

Τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τις ανθοκυανίνες, μια ένωση που δίνει μια κόκκινη, μοβ ή μπλε απόχρωση στα βατόμουρα, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα και άλλα.