Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Το περπάτημα βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου

Άσκηση: Το περπάτημα βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου

Άσκηση: Εδώ είναι έξι τρόποι με τους οποίους το περπάτημα μπορεί να δώσει ώθηση στον εγκέφαλό σας.

Πιθανότατα γνωρίζετε τα οφέλη του περπατήματος για τη δημιουργία γερών οστών, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και την απώλεια βάρους. Γνωρίζατε όμως ότι το περπάτημα προσφέρει οφέλη και στον εγκέφαλό σας; Εδώ είναι έξι τρόποι με τους οποίους το περπάτημα μπορεί να δώσει ώθηση στον εγκέφαλό σας.

Γιατί κάνει καλό το περπάτημα;

  • Μείνετε διανοητικά ευκρινείς. Ένας αριθμός μελετών υποδηλώνει ότι το περπάτημα βοηθά στην αποτροπή της μείωσης της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.
  • Μειώστε τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι άνδρες που περπατούσαν περισσότερα από 2 μίλια την ημέρα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλους τύπους άνοιας σε σύγκριση με εκείνους που περπατούσαν λιγότερο από ένα τέταρτο του μιλίου την ημέρα.
  • Ενισχύστε τη δύναμη του εγκεφάλου. Το να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα όχι μόνο ανεβάζει την καρδιά σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εστιάσετε τις σκέψεις σας. Σε μια μικρή μελέτη, οι σαρώσεις εγκεφάλου των παιδιών έδειξαν περισσότερη εγκεφαλική δραστηριότητα μετά από ένα γρήγορο περπάτημα, ειδικά στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την εστίαση και την προσοχή.
  • Ανεβάστε τη διάθεσή σας. Έρευνες δείχνουν ότι το γρήγορο περπάτημα τουλάχιστον 35 λεπτών την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να μειώσει τα ήπια έως μέτρια συμπτώματα κατάθλιψης.

  • Πυροδοτήστε τη δημιουργικότητα. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το περπάτημα – είτε σε διάδρομο είτε πεζοπορία σε μονοπάτι – ενίσχυσε τη δημιουργικότητα κατά περίπου 60 τοις εκατό σε σύγκριση με την καθιστή θέση.
  • Κοιμηθείτε καλύτερα. Η έρευνα δείχνει ότι ένας γρήγορος πρωινός περίπατος μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μείωση του πειρασμού για απιστία μέσα στην σχέση

Πώς να αποτρέψετε τραυματισμούς από υπερβολική άθληση;

Μπορεί το σεξ να αντικαταστήσει την τακτική άσκηση;

7 βήματα για να φροντίσετε τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης στο κρύο νερό;

Θαλασσινό νερό: Το κολύμπι σε κρύο θαλασσινό νερό έχει συσχετιστεί με τη στόχευση της φλεγμονής και έτσι τη μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας, της αρθρίτιδας, του διαβήτη τύπου 2 και της κατάθλιψης.

Μια βουτιά στη θάλασσα βοηθά το δέρμα σας;

Θαλασσινό νερό: Η θάλασσα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια αναζωογονητική δροσιά σε μια γεμάτη μέρα, καθώς η βουτιά στη θάλασσα είναι πραγματικά καλή για το δέρμα σας.

7 Tips για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική

Άσκηση: Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να αναθεωρήσετε το πρόγραμμά σας για να ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης. Σκεφτείτε την καθημερινή σας ζωή και τι είδους προπόνηση σας ταιριάζει.

Πώς να αξιοποιήσετε την άθληση για να τονώσετε τη διάθεσή σας;

Άθληση: Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο μας, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης και της συνολικής ευεξίας.