Ασφάλιση Υγείας

Πώς μπορεί η δορυφορική τεχνολογία να δώσει ώθηση στον ασφαλιστικό τομέα;

Πώς μπορεί η δορυφορική τεχνολογία να δώσει ώθηση στον ασφαλιστικό τομέα;

Υπάρχουν δύο βασικές πτυχές της δορυφορικής τεχνολογίας: η ευκρίνεια των διαθέσιμων δεδομένων και η ταχύτητα με την οποία είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά.

Η δορυφορική τεχνολογία και τα δεδομένα παρατήρησης της Γης είναι έτοιμη να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε έναν όλο και πιο ασταθή και απρόβλεπτο κόσμο. Περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες και κυβερνήσεις αξιοποιούν τις δυνατότητες δορυφορικής απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο, όχι μόνο για να μετρήσουν και να προβλέψουν κινδύνους εν μέσω φυσικών καταστροφών, αλλά και για να λάβουν αποφάσεις βάσει δεδομένων σχετικά με την αντιμετώπιση καταστροφών και την ανθεκτικότητα, σύμφωνα με τον Rafal Modrzewski, CEO και συνεργάτη – ιδρυτή της ICEYE.

«Τα δεδομένα παρατήρησης της γης μπορούν να βελτιώσουν κάθε φάση της ανταπόκρισης των ασφαλιστών και των οργανισμών διαχείρισης έκτακτης ανάγκης», είπε στην Insurance Business. Τον περασμένο μήνα, ο Modrzewski παρέδωσε ένα μήνυμα σχετικά με τις προόδους της δορυφορικής τεχνολογίας και τη χρήση της για ανθεκτικότητα στο κλίμα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Οι εξελίξεις στη δορυφορική απεικόνιση είναι έτοιμες να αλλάξουν ριζικά αρκετές βιομηχανίες που απαιτούν αξιόπιστα δεδομένα για να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τον CEO.

«Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν βελτιωμένη διαχείριση της δέσμευσης άνθρακα, πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό των ωκεανών και την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων ναυτιλιακών συστημάτων», είπε ο Modrzewski. «Η πρωτοποριακή καινοτομία σε αυτόν τον χώρο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας αυτών των προκλήσεων και στην οικοδόμηση παγκόσμιας ανθεκτικότητας πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ».

Σύμφωνα με τον Modrzewski, υπάρχουν δύο βασικές πτυχές της δορυφορικής τεχνολογίας: η ευκρίνεια των διαθέσιμων δεδομένων και η ταχύτητα με την οποία είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά. Οι δορυφορικές εικόνες ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR) παρέχουν λεπτομερείς εικόνες από πλημμύρες και πυρκαγιές καθώς αναπτύσσονται. Η δορυφορική τεχνολογία SAR αλλάζει το παιχνίδι γιατί οι προόδους της μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τις αλλαγές και τα πρότυπα στον πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους λήπτες αποφάσεων να προβλέψουν τις δραστηριότητες των φυσικών καταστροφών στο μέλλον.

Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανθεκτικότητα στο κλίμα

Το ICEYE έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολλά έργα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανθεκτικότητα στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο. Ο Modrzewski κάλεσε τους ηγέτες στο Νταβός να επιταχύνουν τη συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για να αντιμετωπίσουν τις επιταχυνόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να καλύψουν τα κενά στην προστασία. Τα ταχέως εντεινόμενα καιρικά φαινόμενα και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις έχουν θέσει την ανθρωπότητα στα πρόθυρα μιας θεμελιώδους αλλαγής, υποστήριξε, απαιτώντας ισχυρότερες συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

«Οι συλλογικές ενέργειες που αναλαμβάνουν από κοινού τα άτομα, οι οργανισμοί και οι παγκόσμιοι ηγέτες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των παγκόσμιων κινδύνων και στην επιτυχία της μετάβασης», είπε ο Modrzewski. Τον Φεβρουάριο του 2023, η ICEYE συνεργάστηκε με την ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re Corporate Solutions, τον μεσίτη Guy Carpenter και τις κυβερνητικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης για να ξεκινήσει ένα ορόσημο παραμετρικό πιλοτικό ασφάλισης πλημμύρας. Το πρώτο στο είδος του παραμετρικό πρόγραμμα παρέχει έως και 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση ανακούφιση από τις πλημμύρες σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος της πόλης.

Το ICEYE συνέβαλε τις γνώσεις του για τις πλημμύρες σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανθεκτικότητας στην Άκρα της Γκάνας, που αναπτύχθηκε από το Φόρουμ Ανάπτυξης Ασφαλίσεων (IDF), το UNDP και τη γερμανική κυβέρνηση. Συνεργάτες στο πρόγραμμα ήταν επίσης η ασφαλιστική Allianz και η αντασφαλιστική Swiss Re. Η εταιρεία τεχνολογίας δεδομένων εμπλέκεται επίσης σε μια παρόμοια προσπάθεια στη Νιγηρία, όπου αρκετοί παίκτες – συμπεριλαμβανομένων των AXA Climate, Swiss Re και άλλων – επιδιώκουν να παρέχουν ασφάλεια και οικονομική ανθεκτικότητα στο Λάγος.

«Στο ICEYE, λειτουργούμε πάνω από 30 δορυφόρους SAR που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, τραβώντας εικόνες μέρα ή νύχτα και, το πιο σημαντικό, δεδομένων των κινδύνων, μέσα από το σκοτάδι, τον καπνό και τα σύννεφα», είπε ο Modrzewski. «Η κατοχή του μεγαλύτερου αστερισμού δορυφόρων SAR έχει σημασία γιατί επηρεάζει τον ρυθμό επανεπίσκεψης με τον οποίο μπορούμε να παρακολουθούμε οποιαδήποτε δεδομένη τοποθεσία στη Γη».

Καλύτερα δεδομένα για την τροφοδοσία παραμετρικών ασφαλιστικών λύσεων

Τέλος, ο Modrzewski αναφέρθηκε στη σημασία των έγκαιρων και ακριβών δεδομένων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μεγάλες καταστροφές όπως πλημμύρες ή πυρκαγιές. Όλο και περισσότεροι ασφαλιστές αναπτύσσουν παραμετρική ασφάλιση και άλλες εναλλακτικές λύσεις για να βοηθήσουν στην κάλυψη κινδύνων που δεν μπορούν να καλύψουν τα παραδοσιακά συμβόλαια ιδιοκτησίας και ατυχημάτων. Ωστόσο, ο Modrzewski είπε ότι το χάσμα στα δεδομένα εμπόδιζε στο παρελθόν την αποτελεσματικότητα της παραμετρικής ασφάλισης, η οποία βασίζεται στην έγκαιρη και αποτελεσματική κάλυψη για κοινότητες σε κίνδυνο.

«Οι παραμετρικές ασφαλιστικές λύσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα δεδομένα, με συγκεκριμένα κατώτατα όρια να τίθενται ως κίνητρα για άμεσες πληρωμές μετά από μια καταστροφή», είπε. «Η ακρίβεια, η συνέπεια και η ταχύτητα απόκτησης δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς τους κανόνες ενεργοποίησης. Η ταχεία και αξιόπιστη παράδοση δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της παραμετρικής ασφάλισης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μικροβίωμα των αστροναυτών είναι ζωτικής σημασίας για την εξερεύνηση του διαστήματος

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: 20% αυξήθηκαν τα κέρδη το 2023

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

ΠΟΥ: Απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας κατά 4,7% τον Ιανουάριο 2024

ΔΥΠΑ: Τον Ιανουάριο του 2024, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε τα 1.039.475, σημειώνοντας μείωση -51.613 άτομα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, Ιανουάριο 2023

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 19-23 Φεβρουαρίου

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: 99.530.022 ευρώ θα καταβληθούν σε 90.011 δικαιούχους, από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΕΛΣΤΑΤ: Ελαφριά μείωση του πληθωρισμού στο 3,1% τον Ιανουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Η αξιοσημείωτη μείωση των τιμών της ενέργειας χαρακτηρίζεται κυρίως από τη σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 60,2%. Αντίθετα, η τροχιά των τιμών των τροφίμων συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας άνοδο 8,3%.

Η ασφάλιση ακινήτων στην Κίνα θα φτάσει τα 41 δισ. δολάρια το 2024

Ο κλάδος της ασφάλισης ακινήτων της Κίνας είναι έτοιμος για ισχυρή ανάπτυξη, λόγω των ευνοϊκών ρυθμιστικών εξελίξεων, της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικά ασφαλιστικά συμβόλαια και των αυξανόμενων κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.