Τεχνολογία

Δορυφόροι Έλον Μασκ: Ορατοί χτες βράδυ στον ουρανό της Ελλάδας

Δορυφόροι Έλον Μασκ: Ορατοί χτες βράδυ στον ουρανό της Ελλάδας

Δορυφόροι Έλον Μασκ: Το Starlink είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος δορυφορικός αστερισμός στον κόσμο που χρησιμοποιεί μια χαμηλή τροχιά της Γης για να παρέχει ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Το βράδυ της Πέμπτης οι δορυφόροι Starlink του μεγιστάνα Έλον Μασκ έγιναν ορατοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ανάμεσά τους ο ουρανός του Τυρνάβου αλλά και η Λευκάδα, όπου πολίτες παρατήρησαν τη διαμόρφωση του φωτός και την κατέγραψαν μέσα από φωτογραφίες. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι Starlink, υπάρχει σύνδεσμος που προσφέρει ενημερωμένες πληροφορίες.

Starlink: Τι είναι οι δορυφόροι Έλον Μασκ;

Το Starlink είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος δορυφορικός αστερισμός στον κόσμο που χρησιμοποιεί μια χαμηλή τροχιά της Γης για να παρέχει ευρυζωνικό Διαδίκτυο ικανό να υποστηρίζει ροή, διαδικτυακά παιχνίδια, βιντεοκλήσεις και άλλα. Αξιοποιώντας προηγμένους δορυφόρους και υλικό χρήστη σε συνδυασμό με τη βαθιά εμπειρία μας τόσο με διαστημόπλοια όσο και σε λειτουργίες σε τροχιά, το Starlink παρέχει internet υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότερες δορυφορικές υπηρεσίες Διαδικτύου προέρχονται από μεμονωμένους γεωστατικούς δορυφόρους που περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη στα 35.786 km. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος δεδομένων μετ’ επιστροφής μεταξύ του χρήστη και του δορυφόρου —γνωστός και ως λανθάνουσα κατάσταση— είναι υψηλός, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την υποστήριξη:

  • ροής,
  • διαδικτυακών παιχνιδιών,
  • βιντεοκλήσεων,
  • ή άλλων δραστηριοτήτων υψηλής ταχύτητας δεδομένων.

Το Starlink είναι ένας αστερισμός χιλιάδων δορυφόρων που περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη πολύ πιο κοντά στη Γη, σε απόσταση περίπου 550 km, και καλύπτουν ολόκληρη την υδρόγειο. Επειδή οι δορυφόροι Starlink βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, ο λανθάνοντας χρόνος είναι σημαντικά χαμηλότερος – περίπου 25 ms έναντι 600+ ms.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι τόσο ακριβό το Starlink του Έλον Μασκ;

Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει τη νέα λειτουργία του Twitter

Ο Έλον Μασκ θα ξεκινήσει την αντίπαλη πλατφόρμα του ChatGPT

Ο Elon Musk και η σύντροφός του Grimes έκαναν 2ο παιδί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μεταμοσχευτική ιατρική;

Μεταμοσχευτική ιατρική: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της μεταμοσχευτικής ιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών