Ασφάλιση Υγείας

534 Ευρώ : Όσα θα ισχύσουν για τις αναστολές Μαΐου

534 Ευρώ : Όσα θα ισχύσουν για τις αναστολές Μαΐου

534 Ευρώ : Το πλαίσιο για τις αναστολές των επιχειρήσεων θα είναι πολύ πιο αυστηρό, επειδή επαναλειτουργούν επιχειρήσεις που μέχρι τον Απρίλιο ήταν κλειστές.

Κριτήρια επιλεξιμότητας
  • Τα κριτήρια επιλεξιμότητας αφορούν αποκλειστικά όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2018 και ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ, από την 1η Απριλίου του 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2019.
  • Επίσης οι επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου του 2019 έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020.
  • Για να είναι επιλέξιμες πρέπει να έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην έχουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.
Επιχειρήσεις Αθλητισμού/πολιτισμού
  • Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους παραπάνω κλάδους και αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής και έχουν προσλάβει το προσωπικό μέχρι τις 31/1/2021 θέτουν αναστολές ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται όσους απασχολούν σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.
Κλάδος Λιανεμπορίου
  • Όσοι ανήκουν στον κλάδο του λιανεμπορίου και έχουν μαγαζιά σε περιοχές αυξημένου κινδύνου και γι αυτό είναι κλειστές τότε θέτουν επίσης το πρωσοπικο τους σε αναστολές αρκεί η πρόσληψη να έχει γίνει μέχρι τις 31/01/20.
  • Όσες πάλι ανήκουν σε περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν,θεωρούνται πληττόμενες και γι αυτό τον λογο μπορούν να θέσουν σε αναστολή το προσωπικό τους αν και υπάρχουν κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κλάδος τουρισμού και μεταφορών
  • Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτό τον τομέα θεωρούνται πληττόμενες και μπορούν να θέσουν αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων αρκεί να έχει γίνει η πρόσληψη μέχρι τις 31/01/21.
Ειδικές επισημάνσεις για τον κλάδο της εστίασης
  • Οι επιχειρήσεις αυτού του κλάδου που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 03-05-21 και σύμφωνα με τους όρους που έχουν βγει από τα αρμόδια υπουργεία, μπορούν να θέσουν αναστολές όσων εργαζομενων δεν θα έχουν την απαίτηση να δουλέψουν τον μήνα Μαιο αρκεί να τους έχουν προσλάβει μέχρι τις 31/01/21.
  • Για τις επιχειρήσεις αυτού του κλάδου δεν ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας.
Ειδικός κανονισμός για όλους τους κλάδους
  • Για τον μήνα Μαιο όσες επιχειρήσεις έχουν επιτρεπόμενη λειτουργία μπορούν να θέτουν αναστολές του προσωπικού του οποίου το ωράριο εργασίας του είναι μέχρι 16 ώρες/εβδομάδα.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές Μαίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αναστολές Μαίου : Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Όλες οι πληρωμές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επίδομα 534 Ευρώ: Σε αυτούς καταβάλλετε σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Εστίαση : Τα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της

Εστίαση : Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Αναστολές Απριλίου : Τότε θα γίνουν οι πληρωμές

Αναστολές Απριλίου : Το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, εξέδωσε δελτίου τύπου για να ενημερώσει τόσο πότε θα καταβληθεί η αναστολή ειδικού σκοπού για τον μήνα Απρίλιο, όσο και από τους άλλους οργανισμούς.