Ασφάλιση Υγείας

534 Ευρώ : Όσα θα ισχύσουν για τις αναστολές Μαΐου

534 Ευρώ : Όσα θα ισχύσουν για τις αναστολές Μαΐου

534 Ευρώ : Το πλαίσιο για τις αναστολές των επιχειρήσεων θα είναι πολύ πιο αυστηρό, επειδή επαναλειτουργούν επιχειρήσεις που μέχρι τον Απρίλιο ήταν κλειστές.

Κριτήρια επιλεξιμότητας
  • Τα κριτήρια επιλεξιμότητας αφορούν αποκλειστικά όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2018 και ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ, από την 1η Απριλίου του 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2019.
  • Επίσης οι επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου του 2019 έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020.
  • Για να είναι επιλέξιμες πρέπει να έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην έχουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.
Επιχειρήσεις Αθλητισμού/πολιτισμού
  • Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους παραπάνω κλάδους και αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής και έχουν προσλάβει το προσωπικό μέχρι τις 31/1/2021 θέτουν αναστολές ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται όσους απασχολούν σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.
Κλάδος Λιανεμπορίου
  • Όσοι ανήκουν στον κλάδο του λιανεμπορίου και έχουν μαγαζιά σε περιοχές αυξημένου κινδύνου και γι αυτό είναι κλειστές τότε θέτουν επίσης το πρωσοπικο τους σε αναστολές αρκεί η πρόσληψη να έχει γίνει μέχρι τις 31/01/20.
  • Όσες πάλι ανήκουν σε περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν,θεωρούνται πληττόμενες και γι αυτό τον λογο μπορούν να θέσουν σε αναστολή το προσωπικό τους αν και υπάρχουν κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κλάδος τουρισμού και μεταφορών
  • Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτό τον τομέα θεωρούνται πληττόμενες και μπορούν να θέσουν αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων αρκεί να έχει γίνει η πρόσληψη μέχρι τις 31/01/21.
Ειδικές επισημάνσεις για τον κλάδο της εστίασης
  • Οι επιχειρήσεις αυτού του κλάδου που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 03-05-21 και σύμφωνα με τους όρους που έχουν βγει από τα αρμόδια υπουργεία, μπορούν να θέσουν αναστολές όσων εργαζομενων δεν θα έχουν την απαίτηση να δουλέψουν τον μήνα Μαιο αρκεί να τους έχουν προσλάβει μέχρι τις 31/01/21.
  • Για τις επιχειρήσεις αυτού του κλάδου δεν ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας.
Ειδικός κανονισμός για όλους τους κλάδους
  • Για τον μήνα Μαιο όσες επιχειρήσεις έχουν επιτρεπόμενη λειτουργία μπορούν να θέτουν αναστολές του προσωπικού του οποίου το ωράριο εργασίας του είναι μέχρι 16 ώρες/εβδομάδα.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές Μαίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναστολές Μαίου : Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Όλες οι πληρωμές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επίδομα 534 Ευρώ: Σε αυτούς καταβάλλετε σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής, Ειδικής Αγωγής και Μουσικών Σχολείων

Υπουργείο Παιδείας: Σημειώνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Η INTERAMERICAN της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

INTERAMERICAN: Η INTERAMERICAN δεν αρκείται στη χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης για τις εκδηλώσεις, αλλά παρακινεί και τους εργαζομένους και συνεργάτες της εθελοντές αιμοδότες, που τροφοδοτούν και την εταιρική τράπεζα αίματος, να συμμετέχουν. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για ενημέρωση των πολιτών και προληπτική ιατρική φροντίδα σχετικά με κακοήθεις νόσους, οργανώνοντας ειδικές προνομιακές προσφορές στις ιδιόκτητες μονάδες της, αλλά και χρόνιες νόσους και ειδικότερα για τον διαβήτη.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ιατρικών εξόδων για μεγαλύτερη έκπτωση στους φόρους

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα ιατρικά έξοδα που θα εξοφλούνται με κάρτες θα μετρούν διπλά στον υπολογισμό του ορίου 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτει ο φορολογούμενος με e-αποδείξεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Αναζητά 60.000 απογραφείς - Οι προϋποθέσεις, τα προσόντα, η αμοιβή

ΕΛΣΤΑΤ: Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου, έως τις 15:00.