ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Απολύμανση Κορωνοϊού Χέρια: Βασικές αρχές σωστής αντισηψίας

Απολύμανση Κορωνοϊού Χέρια: Βασικές αρχές σωστής αντισηψίας

Απολύμανση Κορωνοϊού Χέρια:Αν δεν έχετε άμεσα διαθέσιμα σαπούνι και νερό, η χρήση απολυμαντικού χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να αρρωστήσετε ακόμα και με κορωνοϊό.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, το CDC συνιστά πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό όποτε είναι δυνατόν, επειδή μειώνει την ποσότητα πολλών τύπων μικροβίων και χημικών στα χέρια. Εάν όμως δεν είναι άμεσα διαθέσιμα σαπούνι και νερό, η χρήση απολυμαντικού χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να αρρωστήσετε και να εξαπλώσετε μικρόβια σε άλλους.

Απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη με διαφορετικά συστατικά. Όμως ποιο απολυμαντικό χεριών να επιλέξετε; Επιλέξτε απολυμαντικά χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ (συχνά αναφέρονται στην ετικέτα ως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπανόλη ή 2-προπανόλη). Ακολουθήστε τις οδηγίες ετικέτας για χρήση και μην επιλέξτε απολυμαντικά χεριών που περιέχουν λιγότερο από 60% αλκοόλ ή με την ένδειξη “χωρίς αλκοόλ”, καθώς και απολυμαντικά χεριών συσκευασμένα σε δοχείο που μοιάζει με δοχείο τροφίμων ή ποτών.

Όταν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ τρίψτε το τζελ σε όλες τις επιφάνειες των χεριών και των δακτύλων σας έως ότου τα χέρια σας στεγνώσουν. Κρατήστε τα απολυμαντικά χεριών μακριά από τα μάτια σας. Αποθηκεύστε τα κάπου που δεν το βλέπουν μικρά παιδιά και επιβλέψτε τα μικρά παιδιά όταν τα χρησιμοποιούν. Μην  ξεπλύνετε ή σκουπίστε το απολυμαντικό χεριών πριν στεγνώσει. μπορεί να μην λειτουργεί καλά κατά των μικροβίων. Μη χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ για να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Το απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ δεν έχει σχεδιαστεί για καθαρισμό ή απολύμανση επιφανειών. Μην αποθηκεύετε το απολυμαντικό σε αυτοκίνητο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Απολυμαντικό χεριών και το κατοικίδια. Μην σκουπίζετε ή μην λούζετε το κατοικίδιο ζώο σας με απολυμαντικά χεριών Εάν το κατοικίδιο ζώο δεχθεί απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ στο δέρμα ή τη γούνα του, ξεπλύνετε ή σκουπίστε αμέσως το κατοικίδιο ζώο σας με νερό. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ (όπως μάσημα της φιάλης) ή εμφανίζει σημάδια ασθένειας μετά από τυχαία έκθεση, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανατροπή όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αλκοόλ των αντισηπτικών

Tι είναι η ανοσία αγέλης και πώς επιτυγχάνεται

Μπρα ντε φερ κορωνοϊού - ιού γρίπης - Ποιος έχει υψηλότερη μετάδοση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".