ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανοσοποιητικό σύστημα ενίσχυση:Aποτελεσματική άμυνα από εποχικές λοιμώξεις

Ανοσοποιητικό σύστημα ενίσχυση:Aποτελεσματική άμυνα από εποχικές λοιμώξεις

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί τον πολύτιμο σύμμαχο του οργανισμού απέναντι στις εποχικές λοιμώξεις. Η προστασία από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί άλλωστε τον βασικό ρόλο του.

Πώς δρα το ανοσοποιητικό σύστημα;

Με τον όρο «αντιγόνο» υποδηλώνεται καθετί «ξένο» προς τον οργανισμό. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιος μικροοργανισμός, είτε κάποια άλλη ουσία. Η ανάπτυξη ανοσολογικής απάντησης πυροδοτείται από την έκθεση σε ένα αντιγόνο. Η ανοσολογική απάντηση περιλαμβάνει τους μη ειδικούς μηχανισμούς άμυνας, όπως είναι οι φυσιολογικοί φραγμοί του δέρματος και των βλεννογόνων και κάποιους γενικούς μηχανισμούς άμυνας που ενεργοποιούνται μετά την επίδραση του βλαπτικού ερεθίσματος. Εκτός από τους μη ειδικούς μηχανισμούς, στο ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοί που περιλαμβάνουν την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια σε συγκεκριμένα αντιγόνα.

Είναι επομένως ξεκάθαρο, πως η διατήρηση ενός ισχυρου ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί το σημαντικό «τείχος προστασίας» του οργανισμού απέναντι σε συχνές νόσους, όπως είναι το κρυολόγημα, το οποίο προκαλεί σημαντική νοσηρότητα, επιπλοκές και ημέρες χαμένες από εργασία και εκπαίδευση.

Πώς ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα;

Τα ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση.

Φυσικής προέλευσης συστατική

  • Κίστος: το κρητικό βότανο που έρχεται από την αρχαιότητα

Ο κίστος είναι ελληνικό φυτό, που φύεται σε πολλά νησιά της χώρας μας με ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Η ευεργετική του δράση τεκμηριώνεται από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που αποδεικνύουν  τη συμβολή του στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Η ευεργετική του Cistus creticus αποδίδεται στην υψηλή  περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες. Από επίσημες μελέτες έχει προκύψει, πως το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Η αντιμικροβιακή δράση του αποδεικνύεται επίσης από κλινική μελέτη που έδειξε βελτίωση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού στους οποίους χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εκχύλισμα2. Φαρμακολογικές μελέτες έδειξαν επίσης, πως το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3.

  • Βασιλικός Πολτός

Ο Βασιλικός Πολτός αποτελεί μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές. Εκτός από πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4.

Σελήνιο και Ψευδάργυρος

Το Σελήνιο και ο Ψευδάργυρος συμβάλλουν στην ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΕLPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση 4 συστατικών φυσικής προέλευσης, τα οποία εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και περιέχει 4 συστατικά φυτικής προέλευσης, το Cistus creticus, το  βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά), το οποίο συνδυάστηκε με άλλα φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. Ehrhardt C., et al. A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance, Antiviral Research 76;38-47, 2007
  2. Kalus U., et al. Effect of CYSTUS052 and Green Tea on the Subjective Symptoms in Patients with Infection of the Upper Respiratory Tract, Phytother.Res. 24: 96-100 (2010)
  3. Demetzos C., et al. Composition and Antimicrobial Activity of the essential oil of Cistus creticus, J. Essent. Oil Res., 7, 407-410, 1995
  4. M.S.Blum, A F Novak, S Taber , Hydroxy-delta 2-decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly , Science, 1959,

Aug21;130(3373):452-310

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πολλά οφέλη των εσπεριδοειδών στη διατροφή μας

Νέο τεστ αντισωμάτων ανιχνεύει την ανάγκη εμβολιασμού

Παιδί: Απόψεις ειδικών για τα φιλιά στο στόμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς ο φλεγμονώδης εγκέφαλος αποσυνδέεται μετά από εγκεφαλικό

Η φλεγμονή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού όταν κάτι πάει στραβά. Σπρώχνει αίμα σε μια τραυματισμένη περιοχή, λούζοντάς την με κύτταρα του ανοσοποιητικού που απελευθερώνουν χημικές ουσίες για να σκοτώσουν τα παθογόνα.

Ποια είναι η πραγματική προέλευση του δονητή;

Δονητής ιστορία: Η προέλευση του δονητή είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που συνυφαίνεται με τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στη σεξουαλικότητα, την ιατρική και την τεχνολογία.

Δύο βασικά εγκεφαλικά συστήματα κυριαρχούν στην ψύχωση

Το γνωστικό σύστημα φιλτραρίσματος του εγκεφάλου - γνωστό και ως το εξέχον δίκτυο - λειτουργεί στα παρασκήνια για να κατευθύνει επιλεκτικά την προσοχή μας σε σημαντικές εσωτερικές σκέψεις και εξωτερικά γεγονότα.