ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

Ο πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού στην αντιμετώπιση των εποχικών λοιμώξεων αποτελεί το ενδυναμωμένο  ανοσοποιητικό σύστημα.

Η προστασία από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί τον κύριο ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς, που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο μυελός των οστών και ο θύμος αδένας. Εκεί δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρά του.

Κίστος: Το γνωστό από την αρχαιότητα φαρμακευτικό φυτό

Η ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια συγκεκριμένων ιχνοστοιχείων. Κάποια από αυτά να προέρχονται από το πρώτο εργαστήριο της φαρμακευτικής επιστήμης, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη φύση.Ο κίστος (Cistus Creticus), για παράδειγμα, η επονομαζόμενη στη χώρα μας «Λαδανιά», είναι ένα ελληνικό φυτό που φύεται σε πολλά νησιά της Ελλάδας με ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Όντως γνωστός από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, η χρήση του φέρεται να γινόταν τότε με τη μορφή αφεψήματος για κρυολογήματα και πεπτικά προβλήματα.Τα οφέλη του κίστου έχουν αποδειχθεί από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες, οι οποίες τεκμηριώνουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Η ευεργετική δράση του κίστου για τον οργανισμό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Ευρήματα μελετών έχουν δείξει, πως το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Επιπλέον, η  χορήγησή του εκχυλίσματός του σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού οδήγησε σε βελτίωση των συμπτωμάτων σύμφωνα με κλινική μελέτη που απέδειξε την αντιμικροβιακή δράση του κίστου2. Το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ακόμα ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3, όπως διαπιστώθηκε σε σχετικές φαρμακολογικές μελέτες.

Βασιλικός Πολτός: Μια υπερτροφή από τις μέλισσες

Ο Βασιλικός Πολτός παράγεται από τις μέλισσες. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4.

Σελήνιο και Ψευδάργυρος

To σελήνιο και ο ψευδάργυρος υποστηρίζουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Almora PLUS® CISTUS COMPLEX

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΕLPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση που περιέχει Cistus creticus, βασιλικό πολτό, ψευδάργυρο και σελήνιο.Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά).

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX κυκλοφορεί από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN, η οποία αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου Ελληνικού Φαρμάκου εδώ και 55 χρόνια. Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής almora PLUS® καταγράφει άλλωστε περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. Ehrhardt C., et al. A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance, Antiviral Research 76;38-47, 2007
  2. Kalus U., et al. Effect of CYSTUS052 and Green Tea on the Subjective Symptoms in Patients with Infection of the Upper Respiratory Tract, Phytother.Res. 24: 96-100 (2010)
  3. Demetzos C., et al. Composition and Antimicrobial Activity of the essential oil of Cistus creticus, J. Essent. Oil Res., 7, 407-410, 1995
  4. M.S.Blum, A F Novak, S Taber , Hydroxy-delta 2-decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly , Science, 1959,

Aug21;130(3373):452-310

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δυσάρεστες οι συνέπειες όταν η βιταμίνη Ε είναι ανεπαρκής στον οργανισμό μας

Τα μέτρα προστασίας και η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Κάντε τα παιδα σας να αγαπήσουν τα κάστανα για τα πολλαπλά τους οφέλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 λόγοι που η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς

Αθλητισμός Κολύμβηση: Οποιοδήποτε είδος καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τον καρδιακό σας μυ και να αυξήσετε τη δύναμή σας. Αλλά το κολύμπι, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης για την υγεία της καρδιάς. 

Γνωρίστε το θαυματουργό σκουαλένιο

Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.