Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

Ο πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού στην αντιμετώπιση των εποχικών λοιμώξεων αποτελεί το ενδυναμωμένο  ανοσοποιητικό σύστημα.

Η προστασία από τους επιβλαβείς παράγοντες αποτελεί τον κύριο ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς, που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο μυελός των οστών και ο θύμος αδένας. Εκεί δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρά του.

Κίστος: Το γνωστό από την αρχαιότητα φαρμακευτικό φυτό

Η ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια συγκεκριμένων ιχνοστοιχείων. Κάποια από αυτά να προέρχονται από το πρώτο εργαστήριο της φαρμακευτικής επιστήμης, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη φύση.Ο κίστος (Cistus Creticus), για παράδειγμα, η επονομαζόμενη στη χώρα μας «Λαδανιά», είναι ένα ελληνικό φυτό που φύεται σε πολλά νησιά της Ελλάδας με ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Όντως γνωστός από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, η χρήση του φέρεται να γινόταν τότε με τη μορφή αφεψήματος για κρυολογήματα και πεπτικά προβλήματα.Τα οφέλη του κίστου έχουν αποδειχθεί από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες, οι οποίες τεκμηριώνουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Η ευεργετική δράση του κίστου για τον οργανισμό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Ευρήματα μελετών έχουν δείξει, πως το εκχύλισμά του δεν ενέχει τοξικές παρενέργειες ή ανάπτυξη αντοχής σε σύγκριση με άλλα φάρμακα1. Επιπλέον, η  χορήγησή του εκχυλίσματός του σε ασθενείς με λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού οδήγησε σε βελτίωση των συμπτωμάτων σύμφωνα με κλινική μελέτη που απέδειξε την αντιμικροβιακή δράση του κίστου2. Το συγκεκριμένο βότανο εμφανίζει ακόμα ισχυρή αντιβακτηριακή δραστικότητα έναντι των βακτηρίων Gram+3, όπως διαπιστώθηκε σε σχετικές φαρμακολογικές μελέτες.

Βασιλικός Πολτός: Μια υπερτροφή από τις μέλισσες

Ο Βασιλικός Πολτός παράγεται από τις μέλισσες. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ εμφανίζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli4.

Σελήνιο και Ψευδάργυρος

To σελήνιο και ο ψευδάργυρος υποστηρίζουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Almora PLUS® CISTUS COMPLEX

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΕLPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση που περιέχει Cistus creticus, βασιλικό πολτό, ψευδάργυρο και σελήνιο.Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά).

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX κυκλοφορεί από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN, η οποία αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου Ελληνικού Φαρμάκου εδώ και 55 χρόνια. Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής almora PLUS® καταγράφει άλλωστε περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. Ehrhardt C., et al. A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance, Antiviral Research 76;38-47, 2007
  2. Kalus U., et al. Effect of CYSTUS052 and Green Tea on the Subjective Symptoms in Patients with Infection of the Upper Respiratory Tract, Phytother.Res. 24: 96-100 (2010)
  3. Demetzos C., et al. Composition and Antimicrobial Activity of the essential oil of Cistus creticus, J. Essent. Oil Res., 7, 407-410, 1995
  4. M.S.Blum, A F Novak, S Taber , Hydroxy-delta 2-decenoic Acid, an Antibiotic Found in Royal Jelly , Science, 1959,

Aug21;130(3373):452-310

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δυσάρεστες οι συνέπειες όταν η βιταμίνη Ε είναι ανεπαρκής στον οργανισμό μας

Τα μέτρα προστασίας και η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Κάντε τα παιδα σας να αγαπήσουν τα κάστανα για τα πολλαπλά τους οφέλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των διαταραχών ύπνου

Ύπνος διαταραχές: Τα προβλήματα με τον ύπνο έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαταραχές της διάθεσης και τον αυξημένο κίνδυνο εργασιακών ατυχημάτων και τροχαίων ατυχημάτων.

Close Icon