ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανασύνθεση βασικού συστατικού του μητρικού γάλατος κατάφεραν οι επιστήμονες

Ανασύνθεση βασικού συστατικού του μητρικού γάλατος κατάφεραν οι επιστήμονες
Μια νέα μελέτη έρχεται λοιπόν να γεφυρώσει αυτή τη διαφορά με μια νέα φόρμουλα που προσφέρει πολλά από τα οφέλη του μητρικού γάλατος και κάτι επιπλέον που βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ένα από τα βασικά συστατικά του μητρικού γάλατος κατάφεραν να ανασυνθέσουν οι επιστήμονες, το οποίο περιέχει πρωτεΐνες, σάκχαρα και λιπίδια. Κι ενώ δεν είναι […]

Μια νέα μελέτη έρχεται λοιπόν να γεφυρώσει αυτή τη διαφορά με μια νέα φόρμουλα που προσφέρει πολλά από τα οφέλη του μητρικού γάλατος και κάτι επιπλέον που βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ένα από τα βασικά συστατικά του μητρικού γάλατος κατάφεραν να ανασυνθέσουν οι επιστήμονες, το οποίο περιέχει πρωτεΐνες, σάκχαρα και λιπίδια. Κι ενώ δεν είναι ακόμα σαφές γιατί αυτό το συστατικό είναι τόσο καθοριστικό, οι έρευνες δείχνουν πως λείπει από τα βρεφικά γάλατα της αγοράς.

«Οι ενδείξεις αρχίζουν να συσσωρεύονται και υποδεικνύουν πως αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάνσας, John Colombo, που συνυπογράφει τη μελέτη. Το πείραμα έγινε σε 300 βρέφη της Κίνας και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Journal of Pediatrics», όπου οι ερευνητές μιλάνε για εντυπωσιακά ευρήματα.

Όπως το γεγονός ότι τα βρέφη που τράφηκαν με το εργαστηριακό γάλα είχαν υψηλότερο σκορ σε επίπεδο νευροανάπτυξης μεταξύ 4-9 μηνών. Αλλά και καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες στους 18 μήνες από τα μωρά που τράφηκαν με μητρικό γάλα…