ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αφρική κορωνοϊός: Τι εξηγεί την επιτυχημένη απάντηση της στην πανδημία

Αφρική κορωνοϊός: Τι εξηγεί την επιτυχημένη απάντηση της στην πανδημία

Αφρική κορωνοϊός: Τι εξηγεί την επιτυχημένη απάντηση της στην πανδημία. Το 2019, ο Δείκτης Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας κατέταξε τις χώρες σύμφωνα με την ετοιμότητά τους για πανδημίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίστηκαν ως η πιο προετοιμασμένη χώρα, ενώ οι περισσότερες αφρικανικές χώρες θεωρήθηκαν λιγότερο ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νέα απειλή για την υγεία. Ενισχύοντας περαιτέρω αυτή την προοπτική της έλλειψης ετοιμότητας της Αφρικής, η Αφρική ως ήπειρος αναμενόταν να έχει 10 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν θα μπορούσε να είναι πιο λανθασμένη, με τις αφρικανικές χώρες να συμβάλλουν μόνο στο 3,6% των περιπτώσεων και στο 3,6% των θανάτων από COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες, επιστήμονες, επαγγελματίες της υγείας παγκοσμίως και δημοσιογράφοι έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν την απρόσμενη απάντηση της Αφρικής στην πανδημία. Ωστόσο, αυτές οι εξηγήσεις συχνά δεν αναγνωρίζουν τους λόγους πίσω από την άμεση αντίδραση των αφρικανικών χωρών στην πανδημία. Ταχεία εφαρμογή των μέτρων αποκλεισμού. Ενώ πολλές χώρες του δυτικού κόσμου δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν άμεσα τις γνωστές τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, οι περισσότερες αφρικανικές χώρες πήραν το θέμα σοβαρά για να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους. Ταχεία έγκριση μέτρων για τη δημόσια υγεία. Εκτός από την εφαρμογή των κλειδωμάτων, οι περισσότερες αφρικανικές χώρες υιοθέτησαν γρήγορα άλλες προληπτικές παρεμβάσεις βάσει αποδεικτικών στοιχείων, όπως πλύση χεριών, ένδυση με μάσκα και κοινωνική αποστασιοποίηση. Συνυπολογισμός των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων.

Ωστόσο, η απλή επιβολή των κανονισμών δεν επαρκεί για την επακόλουθη τήρηση. Στη Ρουάντα, η κυβέρνηση έκανε πράξη τη θεωρητική της αντίληψη για τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας. Σε μια χώρα όπου ο ανεπίσημος τομέας αντιπροσωπεύει το 64% της οικονομικής παραγωγής, ο αποκλεισμός είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας και εμπόδισε τους ανθρώπους να κερδίσουν εισόδημα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Προστασία των οικονομικά ευάλωτων πληθυσμών. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους τοπικούς ηγέτες για να αναγνωρίσει τα ευάλωτα μέλη των κοινοτήτων και τους παρείχε τροφή και οικονομική βοήθεια. Από τις 19 Μαΐου, η κυβέρνηση είχε προσφέρει αυτή τη βοήθεια σε 20.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.


Τέλος, πολλές αφρικανικές χώρες υιοθέτησαν καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία για να ανταποκριθούν στην πανδημία του COVID-19. Στη Ρουάντα, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ρομπότ για να πάρει τη θερμοκρασία των ατόμων σε δημόσιους χώρους και νοσοκομεία, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα για μαζική επικοινωνία, επιτήρηση και παροχή ιατρικής· και συνδυασμένες δοκιμές για τη μεγιστοποίηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η διαταραχή της ψυχικής υγείας ως επίπτωση της νόσου covid-19

Τα μέτρα προστασίας και η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

UCLA: Μοιραία η σχέση καπνίσματος με κορωνοϊό

"Καλύτερα να προετοιμαζόμαστε για ένα κύμα επαναλοιμώξεων" επισημαίνουν οι επιστήμονες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα ενοχοποιεί τη φρουκτόζη για βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Francis Crick Institute στο Λονδίνο έδειξε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη σακχάρου μπορεί να αποτρέψει την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων με τρόπους που, μέχρι τώρα, σε μεγάλο βαθμό ήταν άγνωστοι.

Τα ευεργετικά οφέλη της βρώμης στην υγεία

Διατροφή: Η βρώμη είναι από τους πιο υγιείς σπόρους της γης. Η βρώμη ολικής αλέσεως δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια εξαιρετική πηγή σημαντικών βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μελέτες δείχνουν ότι η βρώμη και το πλιγούρι βρώμης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απώλεια βάρους, τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Η ποιότητα της μνήμης των μαρτύρων

Μάρτυρας σε δίκη: Η ποιότητα της μνήμης.Το περιεχόμενό του, οι αναμνήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι μια πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε διαφορετικά κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, στην ιατροδικαστική ψυχολογία, οι μάρτυρες καλούνται να μην πουν τα γεγονότα σε κανέναν, σε μια προσπάθεια να μην μολύνουν τις μνήμες. Είναι αστείο πώς λειτουργεί το μυαλό μας, και ιδίως η μνήμη των μαρτύρων.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Γιατί μένουμε αμέτοχοι σε μία κατάσταση

Ο αδιάφορος μάρτυρας: Τι κάνει τους ανθρώπους να μένουν αμέτοχοι . Γιατί αποφασίζουμε να μην βοηθήσουμε όταν ξέρουμε ότι ο άλλος περνάει άσχημα; Γιατί μερικές φορές αποφασίζουμε να απέχουμε; Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οι συμπεριφορές βοήθειας είναι ενστικτώδεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην βοηθήσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;