Γενικές Ειδήσεις

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Tο αίμα, διατηρεί οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και επικίνδυνες φλεγμονές ,τουλάχιστον όταν όλα λειτουργούν κανονικά ,Η έρευνα επισημαίνει τη συμμετοχή του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο συμβ;allei σε ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.

Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει σε άτομα με σχιζοφρένεια και άλλες ψυχικές διαταραχές Σε αυτά τα άτομα, ένα πιο ανεκτικό φράγμα φαίνεται να επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να εμπλακεί ακατάλληλα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η φλεγμονή που προκύπτει πιθανώς συμβάλλει στις κλινικές εκδηλώσεις των νευροψυχιατρικών καταστάσεων.

Εάν διακυβευτεί η ανοσοποιητική λειτουργία του φραγμού αίματος-εγκεφάλου, η προκύπτουσα φλεγμονή θα έχει αντίκτυπο στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Έχοντας αυτό κατά νου, πιστεύουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε πώς το αιματοεγκεφαλικό φράγμα και οι νευρολογικές διαδικασίες επηρεάζουν όχι μόνο τη σχιζοφρένεια αλλά και τις ψυχικές διαταραχές.

Τι είναι το σύνδρομο διαγραφής

  • Η ερευνητική ομάδα συνέχισε τη μελέτη που επικεντρώθηκε σε μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο διαγραφής , στην οποία οι άνθρωποι γεννιούνται με το να λείπει  ένα μικρό μέρος του DNA από το χρωμόσωμα 22. Περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων με αυτό το σύνδρομο συνεχίζουν να αναπτύσσουν σχιζοφρένεια.

Γιατί ο εγκέφαλος θεωρείτε προνομιακός ανοσοποιητικός

  • Ο εγκέφαλος συνήθως θεωρείται «προνομιακός ανοσοποιητικός», που σημαίνει ότι η παρακολούθηση που ασκείται από τα ανοσοκύτταρα και τους μεσολαβητές του ανοσοποιητικού συστήματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα δεν ρυθμίζεται μόνο από τον φυσικό αποκλεισμό του φραγμού αίματος-εγκεφάλου αλλά και από τα ενδοθηλιακά κύτταρα που κάνουν το φράγμα να εκφράζεται χαμηλότερα επίπεδα μορίων ανοσοποιητικής σηματοδότησης.

 

Αυτή ήταν η διαδικασία επιβεβαίωσης, η αναπαραγωγή όλων αυτών των παρατηρήσεων σε ανθρώπινους ιστούς

Σύνδεση της νευροφλεγμονής λόγο δυσλειτουργιών με τις νευροψυχιατρικές διαταραχές

  • Η εργασία προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η σχιζοφρένεια και ορισμένες άλλες νευροψυχιατρικές καταστάσεις μπορεί να είναι εν μέρει νευροφλεγμονώδεις διαταραχές. Είναι επίσης η πρώτη μελέτη που αξιολόγησε τη λειτουργία φραγμού αίματος-εγκεφάλου στα 22qDS, καθιστώντας σημαντική σύνδεση μεταξύ της νευροφλεγμονής λόγω της δυσλειτουργίας του φραγμού και των νευροψυχιατρικών διαταραχών.

Η σύνδεση μεταξύ φλεγμονής και νευροψυχιατρικής νόσου, μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσει σε θεραπείες που αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή χειραγωγώντας την ανοσολογική απόκριση

Ακολουθεί βίντεο για την σχιζοφρένεια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοφανία Παπαθωμά: Δάκρυα συγκίνησης για την αδελφή της – Η photo 20 χρόνια μετά

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 131: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 130: Μυρσίνη και Ασημίνα συμμαχούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Αριάδνη Γερασιμίδου με μεγαλείο ψυχής αποκαλύπτει σε video την μάχη της με τον καρκίνο

Αριάδνη Γερασιμίδου: Η γνωστή δημοσιογράφος στον χώρο του αυτοκινήτου αποκάλυψε μέσα από video που δημοσίευσε η ίδια την μάχη της με τον καρκίνο. Μια μάχη που κρατά σχεδόν 4 χρόνια και προήλθε από λάθος διάγνωση, την οποία δεν επαλήθευσε με 2η και 3η γνώμη.

Διασωληνωμένος ο Βασίλης Λεβέντης στον Ευαγγελισμό, κρίσιμη η κατάστασή του

Βασίλης Λεβέντης κορωνοϊός: Μεγάλη μάχη δίνει από χτες το απόγευμα ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος βρίσκεται στην Εντατική του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" διασωληνωμένος, έπειτα από επιπλοκές στη νόσησή του από Covid-19.

Η ενεργειακή κρίση φέρνει τον άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας στη Βρετανία

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης επιδεινώθηκε επίσης από την έλλειψη ανέμου για τις θέσεις τουρμπίνας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς πυρηνικές διακοπές-και τον τερματισμό των ορυχείων άνθρακα από κυβερνήσεις που συνειδητοποιούν το κλίμα.

Βασίλης Μπισμπίκης: Και να μην πληρωνόμουν πάλι θέατρο θα έκανα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για τη σειρά Κομάντα και Δράκοι, στην οποία πρωταγωνιστεί, την ενασχόλησή του με το θέατρο, αλλά και την σκηνοθεσία που λατρεύει.