Γενικές Ειδήσεις

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Η συμβολή του ανοσοποιητικού συστήματος στην σχιζοφρένεια

Ψυχική διαταραχή έρευνα: Tο αίμα, διατηρεί οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και επικίνδυνες φλεγμονές ,τουλάχιστον όταν όλα λειτουργούν κανονικά ,Η έρευνα επισημαίνει τη συμμετοχή του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο συμβ;allei σε ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.

Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει σε άτομα με σχιζοφρένεια και άλλες ψυχικές διαταραχές Σε αυτά τα άτομα, ένα πιο ανεκτικό φράγμα φαίνεται να επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να εμπλακεί ακατάλληλα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η φλεγμονή που προκύπτει πιθανώς συμβάλλει στις κλινικές εκδηλώσεις των νευροψυχιατρικών καταστάσεων.

Εάν διακυβευτεί η ανοσοποιητική λειτουργία του φραγμού αίματος-εγκεφάλου, η προκύπτουσα φλεγμονή θα έχει αντίκτυπο στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Έχοντας αυτό κατά νου, πιστεύουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε πώς το αιματοεγκεφαλικό φράγμα και οι νευρολογικές διαδικασίες επηρεάζουν όχι μόνο τη σχιζοφρένεια αλλά και τις ψυχικές διαταραχές.

Τι είναι το σύνδρομο διαγραφής

  • Η ερευνητική ομάδα συνέχισε τη μελέτη που επικεντρώθηκε σε μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο διαγραφής , στην οποία οι άνθρωποι γεννιούνται με το να λείπει  ένα μικρό μέρος του DNA από το χρωμόσωμα 22. Περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων με αυτό το σύνδρομο συνεχίζουν να αναπτύσσουν σχιζοφρένεια.

Γιατί ο εγκέφαλος θεωρείτε προνομιακός ανοσοποιητικός

  • Ο εγκέφαλος συνήθως θεωρείται «προνομιακός ανοσοποιητικός», που σημαίνει ότι η παρακολούθηση που ασκείται από τα ανοσοκύτταρα και τους μεσολαβητές του ανοσοποιητικού συστήματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα δεν ρυθμίζεται μόνο από τον φυσικό αποκλεισμό του φραγμού αίματος-εγκεφάλου αλλά και από τα ενδοθηλιακά κύτταρα που κάνουν το φράγμα να εκφράζεται χαμηλότερα επίπεδα μορίων ανοσοποιητικής σηματοδότησης.

 

Αυτή ήταν η διαδικασία επιβεβαίωσης, η αναπαραγωγή όλων αυτών των παρατηρήσεων σε ανθρώπινους ιστούς

Σύνδεση της νευροφλεγμονής λόγο δυσλειτουργιών με τις νευροψυχιατρικές διαταραχές

  • Η εργασία προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η σχιζοφρένεια και ορισμένες άλλες νευροψυχιατρικές καταστάσεις μπορεί να είναι εν μέρει νευροφλεγμονώδεις διαταραχές. Είναι επίσης η πρώτη μελέτη που αξιολόγησε τη λειτουργία φραγμού αίματος-εγκεφάλου στα 22qDS, καθιστώντας σημαντική σύνδεση μεταξύ της νευροφλεγμονής λόγω της δυσλειτουργίας του φραγμού και των νευροψυχιατρικών διαταραχών.

Η σύνδεση μεταξύ φλεγμονής και νευροψυχιατρικής νόσου, μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσει σε θεραπείες που αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή χειραγωγώντας την ανοσολογική απόκριση

Ακολουθεί βίντεο για την σχιζοφρένεια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοφανία Παπαθωμά: Δάκρυα συγκίνησης για την αδελφή της – Η photo 20 χρόνια μετά

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 131: Κωνσταντής και Δρόσω ξανά μαζί

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 130: Μυρσίνη και Ασημίνα συμμαχούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αυστηρή κριτική του Φοίβου στον Στέφανο Πιτσίνιαγκα

Φοίβος: Ο Φοίβος ρώτησε ευθέως τον Στέφανο Πιτσίνιαγκα αν «την έχει ψωνίσει» με αφορμή την αντίδρασή του, όταν του ανατέθηκε το τραγούδι «Push ups». «Μήπως έχεις πάρει πολύ αέρα; Την έχεις ψωνίσει; Ποιος είσαι εσύ για να κρίνεις το κομμάτι; Δεν είπαμε βρε παιδιά ότι δε θα κρίνετε τα κομμάτια; Δεν είστε εδώ για να κρίνετε τα κομμάτια, αλλά είστε εδώ για να σας κρίνουμε εμείς ως εκκολαπτόμενους τραγουδιστές», είπε με έντονο ύφος ο Φοίβος.

Ικαρία : Το νησί με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Ικαρία : Οι Νικιάριοι είναι άνθρωποι με πλούσια ιστορία. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί πολλές κακουχίες, είναι πολύ εργατικοί και ενεργητικοί. Παρόλο που υπήρχε μεγάλη επιρροή από την Ανατολή, την Ιωνία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, οι Νικιανοί κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφα τα περισσότερα τοπικά χαρακτηριστικά.

Survivor spoiler 08/05: Τι πυροδότησε την κόντρα Καρολίνας – Ελένης

Survivor spoiler 08/05: «Νομίζω προσβλήθηκε με αυτό που της είπα. Αυτό κατάλαβα από το ύφος που είχε στην κουβέντα μας» είπε η Καρολίνα. Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος οι δύο ομάδες θα δώσουν σκληρή μάχη στον υγρό στίβο με το έπαθλο που τους περιμένει να είναι πολύ εντυπωσιακό. «Θα μεταφερθείτε στο Πάρκο των Δελφινιών. Θα τα δείτε, θα τα ακουμπήσετε, θα τα νιώσετε, θα κολυμπήσετε μαζί με τα δελφίνια», είπε συγκεκριμένα ο ο Γιώργος Λιανός όσον αφορά το έπαθλο της ομάδα που θα νικήσει.

House of fame : Οι νέοι υποψήφιοι και η αποχώρηση

House of fame : Την Παρασκευή το βράδυ, μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ, προβλήθηκε το 10ο επεισόδιο του τηλεοπτικού παιχνιδιού House of fame. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τόσο οι νέοι παίκτες, όσο και ποιος αποχώρησε.

Μιχάλης Σαράντης: O θάνατος που τον στιγμάτισε

Μιχάλης Σαράντης: Ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης βρέθηκε καλεσμένος στο «The 2Night Show» και σε μία σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για την πορεία του στο θέατρο, καθώς και για την απόφασή του να κάνει στροφή στην τηλεόραση και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην κωμική σειρά «Η Φαμίλια». Ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης έχει βραβευτεί με το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) σε σκηνοθεσίες Λυδίας Κονιόρδου.

7η Μαϊου: Ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής

7 Μαΐου: Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής αποτελεί μια εκ των νεότερων εορτών της ορθόδοξης χριστιανοσύνης. Καθιερώθηκε το 19ο αιώνα, ως επέτειος των εγκαινίων του νέου ιερού ναού και του παρεκκλησίου προς τιμήν της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή ή Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης.

Ποιες οι εξελίξεις με Πέτρο Φιλιππίδη και Σπύρο Μπιμπίλα

Ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008, με την υπόθεση να καταγγέλλεται ως απόπειρα αλλά να αναβαθμίζεται από τον εισαγγελικό λειτουργό. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.