Γενικές Ειδήσεις

3 Αυγούστου 2004: Το Άγαλμα της Ελευθερίας υποδέχεται επισκέπτες για πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου

3 Αυγούστου 2004: Το Άγαλμα της Ελευθερίας υποδέχεται επισκέπτες για πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου

Η πόλη της Νέας Υόρκης, κοντά στο Νιούαρκ, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, αντιμετώπισαν τρομοκρατικές απειλές τις ημέρες πριν από την τελετή επαναλειτουργίας. «Νομίζω ότι δείχνει στον κόσμο ότι η ελευθερία δεν μπορεί να εκφοβιστεί», είπε ο Κρεγκ Μάνσον, βοηθός υπουργού Εσωτερικών, πριν από τους εορτασμούς.

3 Αυγούστου 2004: Την ημέρα αυτή στην ιστορία, 3 Αυγούστου 2004, το Άγαλμα της Ελευθερίας υποδέχεται επισκέπτες για πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου Το εμβληματικό αμερικανικό ορόσημο ήταν κλειστό για το κοινό για σχεδόν τρία χρόνια εν μέσω συνεχιζόμενων τρομοκρατικών απειλών Το νέο Μουσείο Αγάλματος της Ελευθερίας ανοίγει στο νησί της Ελευθερίας

Το επίκεντρο του μοναδικού νέου μουσείου είναι η αυθεντική δάδα που έφερε η Λαίδη Ελευθερία Lady Liberty.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, ίσως το πιο διάσημο σύμβολο των αμερικανικών ιδεωδών και της εξαιρετικότητας, άνοιξε ξανά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αυτή την ημέρα στην ιστορία, 3 Αυγούστου 2004.

Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ορόσημο ήταν κλειστό για το κοινό για σχεδόν τρία χρόνια μετά την καταστροφή του κοντινού Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Η Λαίδη Ελευθερία στεκόταν στωικά παρακολουθώντας τη φρίκη στο Κάτω Μανχάταν εκείνη την ημέρα, λίγο περισσότερο από ένα μίλι απέναντι από το λιμάνι της Νέας Υόρκης.

«Αυτός ο φάρος ελπίδας και ελευθερίας είναι και πάλι ανοιχτός στο κοινό, στέλνοντας ένα καθησυχαστικό μήνυμα στον κόσμο ότι η ελευθερία είναι ζωντανή στη Νέα Υόρκη και λάμπει πιο φωτεινά από ποτέ», δήλωσε ο τότε κυβερνήτης. George Pataki, καθώς άνοιξε ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας μαζί με τον Michael Bloomberg, τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών Gale Norton, άλλους αξιωματούχους και μέλη του κοινού.

Ο εορτασμός περιλάμβανε μεγαλοπρέπεια και περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης του “You’re a Grand Old Flag” και του εθνικού ύμνου από μια στρατιωτική χορωδία.

Αλλά το γεγονός έλαβε χώρα επίσης εν μέσω ανησυχιών για τρομοκρατικές επιθέσεις που επικράτησαν στο έθνος πολύ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, κοντά στο Νιούαρκ, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, αντιμετώπισαν τρομοκρατικές απειλές τις ημέρες πριν από την τελετή επαναλειτουργίας. «Νομίζω ότι δείχνει στον κόσμο ότι η ελευθερία δεν μπορεί να εκφοβιστεί», είπε ο Κρεγκ Μάνσον, βοηθός υπουργού Εσωτερικών, πριν από τους εορτασμούς.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρά την αύξηση των επιπέδων συναγερμού, συνεχίζουμε με την επαναλειτουργία». Το Άγαλμα της Ελευθερίας, ένα δώρο από τον λαό της Γαλλίας, άνοιξε στο κοινό το 1886.

Ο Γάλλος γλύπτης Frederic Bartholdi το συνέλαβε όταν επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1871 αφού υπηρέτησε το έθνος του στον Γαλλο-Πρωσικό Πόλεμο.

Ο εσωτερικός μεταλλικός σκελετός της Λαίδης  Ελευθερίας Lady Liberty κατασκευάστηκε από τον Gustave Eiffel, ο οποίος αμέσως μετά άρχισε να χτίζει τον εμβληματικό πύργο στο Παρίσι που φέρει το όνομά του.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας στέκεται περήφανα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης από το 1886. Προσελκύει περίπου 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, αλλά έχει κλείσει για μεγάλες περιόδους αρκετές φορές στην ιστορία του.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει κλείσει για διάφορους λόγους κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Έκλεισε για δύο χρόνια από το 1984 έως το 1986 για εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης πριν από τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του.

Οι σκαλωσιές γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας έγιναν σύμβολο ποπ-κουλτούρας της δεκαετίας του 1980 που εμφανίστηκε σε οτιδήποτε, από ταινίες μέχρι μουσικά βίντεο.

Το Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο έκλεισε για οκτώ μήνες μετά την υπερθύελλα Sandy τον Οκτώβριο του 2012, πριν ανοίξει ξανά στις 4 Ιουλίου 2013.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας έκλεισε ξανά για το κοινό για τέσσερις μήνες κατά την έναρξη της επιδημίας COVID-19 τον Μάρτιο του 2020, πριν ξεκινήσει μια σταδιακή περίοδος επαναλειτουργίας τον Ιούλιο.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη διάσημη δάδα του αγάλματος για τα πρώτα 30 χρόνια της ύπαρξής του.

Αλλά η δημόσια πρόσβαση στη δάδα τερματίστηκε μετά τη φονική «έκρηξη του Black Tom» στις 30 Ιουλίου 1916.

Η δάδα του Αγάλματος της Ελευθερίας ήταν μεταξύ των κατασκευών που υπέστησαν ζημιές από θραύσματα έκρηξης.

Καθώς οι ΗΠΑ σκέφτονταν την είσοδο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Γερμανοί κατάσκοποι σαμποτάρησαν μια φορτηγίδα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης γεμάτη με περίπου 2 εκατομμύρια λίβρες όπλα και πυρομαχικά που προορίζονταν για τους Συμμάχους στην Ευρώπη.

Η φρικτή έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι τη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

Προγράμματα κινήτρων εμβολίων covid-19 που προσφέρουν μετρητά και δώρα συμπεριλαμβάνουν και παιδιά 5-11 ετών

Η τρομοκρατική επίθεση της 11/9 στη Νέα Υόρκη άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην υγεία των παρευρισκόμενων

Η εικοστή επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοίού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

30 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης, που ξεκίνησε το 1953, είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο ημερολόγιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων.

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

29 Σεπτεμβρίου: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας αναδεικνύει το πολύτιμο έργο που έχει προσφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός στην ναυτιλιακή κοινότητα.

Πώς θα είναι η σημερινή μέρα;

Καιρός σήμερα: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.