Τεχνολογία

NASA: Το νέο διαστημόπλοιο της NASA υπερβαίνει σε ύψος το Άγαλμα της Ελευθερίας [pics]

NASA: Το νέο διαστημόπλοιο της NASA υπερβαίνει σε ύψος το Άγαλμα της Ελευθερίας [pics]

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του Space Launch System (SLS) megarocket, του πιο ισχυρού διαστημόπλοιου που κατασκευάστηκε από τη δεκαετία του 1960.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος συναρμολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή (11/06) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και στην συνέχεια στον πλανήτη Άρη.

Τον ερχόμενο Νοέμβρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι του νέου διαστημόπλοιου. Στόχος είναι μια σειρά αποστολών με σκοπό να στείλουν και πάλι πλήρωμα στο φεγγάρι, για πρώτη φορά μετά το 1972.

To Άρτεμις I αυτή την στιγμή έχει ύψος 65 μέτρων αλλά μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του ο πύραυλος θα ζυγίζει περίπου 4 εκατομμύρια κιλά και το ύψος θα αγγίξει τα 110 μέτρα, 20 περισσότερα από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει βάρος 27.000 κιλά, αρκετό για την μετάβαση της κάψουλας Οράϊον, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει αστροναύτες στο διάστημα σε μελλοντικές αποστολές.


Εάν οι αποστολές στεφθούν με επιτυχία, τότε μετά από 50 χρόνια, ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον δορυφόρο της Γης έως το έτος 2024. Σημειώνεται ότι η πρώτη αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του πυραύλου να μεταφέρει την κάψουλα στο φεγγάρι και ακολούθως να την επιστρέψει πίσω στον πλανήτη Γη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Πώς γίνεται ο υπολογισμός μορίων των Πανελλαδικών εξετάσεων

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.