Βραβεία

Servier Hellas: Διπλή διάκριση για τη Servier Hellas στα Patient Partnerships Awards

Servier Hellas: Διπλή διάκριση για τη Servier Hellas στα Patient Partnerships Awards

Servier Hellas: 1 GOLD βραβείο και 1 SILVER βραβείο στην Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Φαρμάκων «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!»

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η φαρμακευτική εταιρεία Servier Hellas στη φετινή απονομή των Patient Partnerships Awards, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στην ενημέρωση των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ειδικότερα, η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Φαρμάκων «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!» απέσπασε GOLD βραβείο στην κατηγορία Improving Health: Improving Patients’ Life Award και SILVER βραβείο στην κατηγορία Patient Compliance Initiative. Η πρωτοβουλία φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Αφορμή για την υλοποίηση της εκστρατείας υπήρξαν τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών σύμφωνα με τα οποία πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις τροποποιούν τη δοσολογία ή διακόπτουν τη λήψη των φαρμάκων τους χωρίς να ενημερώνουν τον γιατρό τους, με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο. Από τη διαπίστωση αυτή γεννήθηκε η κεντρική ιδέα της καμπάνιας, δηλαδή η παρουσίαση των σκέψεων των ασθενών που τους οδηγούν να μην ακολουθούν την αγωγή τους και να γίνονται…οι ίδιοι γιατροί του εαυτού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της εκστρατείας είναι η αύξηση της ενημέρωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αλλά και του γενικού πληθυσμού, για την αναγκαιότητα της σωστής τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.akolouthotinagogi.gr που περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές που βοηθούν τους χρήστες να λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους. Η καμπάνια πλαισιώνεται επίσης από τηλεοπτικό σποτ, προβολή στο YouTube, ενέργειες διαδικτυακής προβολής, σελίδα Facebook καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

H Αναστασία Βασμουλάκη, Project Manager Servier Hellas, δήλωσε: «Στη Servier γνωρίζουμε καλά ότι η θεραπευτική αξία των φαρμάκων αναδεικνύεται μόνο όταν αυτά λαμβάνονται σωστά από τους ασθενείς, Για αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ευθύνη και ηθική υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο στην αύξηση της ενημέρωσης των ασθενών για τη σημασία της ορθής χρήσης των φαρμάκων τους. Η διπλή διάκριση της εκστρατείας στον θεσμό των Patient Partnerships Awards μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα, διότι αναγνωρίζεται πως η προσπάθειά μας έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ο θεσμός των Patient Partnerships Awards επιβραβεύει τις καλύτερες ενέργειες και πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ εταίρων της Υγείας για θέματα πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης των ασθενών, οι οποίες ωφελούν συνολικά τους ασθενείς και το σύστημα Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου παρέστη σήμερα (7/7) ο Πρωθυπουργός

Ο CHMP γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το BIMZELEX®* (bimekizumab) της UCB

Η αυτοφαγία των καρκινικών κυττάρων στο επίκεντρο νέας έρευνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανάδειξη της DEMO στο θεσμό True Leader 2022

    Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ξεχώρισε για ακόμη μια χρονιά στον ομώνυμο θεσμό της ICAP CRIF για την παρουσία της στην Ελληνική αγορά. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση του στρατηγικής λειτουργίας της εταιρείας, στο απαιτητικό επιχειρηματικό πλαίσιο της περασμένης χρονιάς.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

Τριπλή βράβευση της DEMO 

Τρία βραβεία απέσπασε η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Ωνάσειο: Αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς

Ωνάσειο:Αναγνώριση της Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων της Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου  ως το πρώτο Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Κληρονομικών Καρδιολογικών Παθήσεων στην Ελλάδα.