Επιχειρηματικά

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με δύο δράσεις υψηλού συμβολισμού.

Στις 8 Μαρτίου και για 24 ώρες η εικόνα του site eea.gr αλλάζει χρωματισμό (δείτε εδώ) ενώ το απόγευμα της Παρασκευής το κτίριο που στεγάζεται το Ε.Ε.Α., επί της Πανεπιστημίου 44, θα φωτισθεί σε απόχρωση magenta (κοκκινο-μωβ).Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., τις οποίες υλοποιεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνει:«Το Επιμελητήριο μας τάσσεται κατά των έμφυλων διακρίσεων. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα άνδρες και γυναίκες και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα από τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες μας. Μία από αυτές είναι η σύσταση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., ακριβώς για να δώσουμε το βήμα που έλειπε στις γυναίκες-μέλη μας και για τις παρακινήσουμε να ασχοληθούν περισσότερο με τα κοινά γύρω από το επιχειρείν. Και τα αποτελέσματα της δράσης της, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά στη μεγάλη προσπάθεια του Επιμελητηρίου μας για την τόνωση και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Για εμάς η 8η Μαρτίου είναι ουσιαστικά μία αφορμή για να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι αναχρονιστικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των φύλων. Συμμετέχουμε λοιπόν στον εορτασμό με δύο σημαντικές δράσεις όμως η ουσία είναι ότι επενδύουμε με συνέπεια στον δυναμισμό, τις δυνατότητες, το επιχειρηματικό κριτήριο κάθε γυναίκας που δραστηριοποιείται στο επιχειρείν. Και είναι τιμή για εμάς από τις 150.000 επιχειρήσεις-μέλη μας, στις 49.000 να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι γυναίκες. Κάθε ημέρα λοιπόν είναι αφορμή για να αναγνωρίζουμε την αξία τους.»
Για την Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., Νάντια Σταυρογιάννη, δηλώνει:

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1909, οπότε καθιερώθηκε για πρώτη φορά η Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους  στην απεργία των μοδιστρών της Νέας Υόρκης, κατά την οποία οι γυναίκες υπερασπίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα τους και την κοινωνική τους αναγνώριση. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι σήμερα οι γυναίκες έχουμε κατακτήσει σπουδαίες κορυφές. Τιμώντας τον αγώνα εκείνων των γυναικών η προσπάθεια μας για την πρόοδο πρέπει να είναι συνεχής και η 8η Μαρτίου κάθε έτους πρέπει να σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια όλων μας για ισότητα και ίσες ευκαιρίες μεταξύ των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο γνώμονας όλων των δράσεων της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου που καθημερινά υπηρετούν με επιτυχία  και υπέρμετρο ζήλο πολλαπλούς ρόλους.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο Opinion Health : Ελλοχεύει ο κίνδυνος να επικρατήσουν στην Αγορά οι πολυεθνικές

Χατζηθεοδοσίου στο healthweb: Tο 3,5% των επιχειρήσεων θα λάβουν χρήματα από το Ταμείο ανάκαμψης

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο 24 Δεκεμβρίου

Ο Χρυσοχοΐδης ζητά συνεργασία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Κομμωτήρια ανοιχτά μες στο Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.